The Queen's Gambit

'The Queen's Gambit' je serija koja je bila iznimno popularna kada je izašla prije otprilike dvije godine. No, zbog jedne jedine rečenice koja je izgovorena u seriji, Netflix je primio tužbu.

Ne samo da je serija postala popularna nego je upravo i šah, kao sport, postigao iznimnu zainteresiranost diljem cijelom svijeta upravo zbog serije 'The Queen's Gambit'. Mnogi su bili zainteresirani za ovaj sport, kao i za njegovo treniranje nakon što je Anya utjelovila Beth koja je rasturala sve pred sobom koji su igrali s njom. No, u seriji je izgovorena jedna rečenica zbog koje je Netflix primio tužbu. U pitanju je rečenica gdje su spomenuli Nonu Gaprindashvili, povijesnu i svjetsku prvakinju u šahu.

via GIPHY

 

Ona ih je naposljetku i tužila jer su ju prozvali u seriji, odnosno nisu iznijeli točne informacije. Spomenuli su je tako da su ju nazvali ženskom svjetskom prvakinjom koja se nikada nije suočila s muškarcima u šahu. Ova žena tvrdi da je ta informacija neistinita s obzirom na to da se ona do 1968. godine natjecala u šahu protiv najmanje 59 muških šahista. Naposljetku, tražila je i odštetu, a i dobila je sudski zbor koji je pokrenut zbog njezine tužbe. Samo se ne zna je li joj Netflix isplatio odštetu, ali nisu uspjeli pobijediti na sudu zbog, očito, neistinitih informacija.

Film 'Luckiest Girl Alive' Izašao je samo trailer, a o ovom filmu već svi bruje – je li to zbog glavne glumice?

Dated & Related Na Netflixu je krenula najneugodnija dejting reality emisija – i već je u top 10 najgledanijih

Netflix The Queen's Gambit tužba Skandal šah igranje šaha

Još vijesti