Prijateljice se slikaju

Instagram se trenutno zaista nalazi u središtu skandala. Ne samo što ga mnogi optužuju jer kopira TikTok, sada su primili i nove tužbe. Tuži ih se jer neki roditelji smatraju da su krivi zato jer se njihova djeca trenutno bore s poremećajima u prehrani.

Ako nekome trenutno nije lako, onda je to definitivno Instagramu jer ih optužuju, doslovno, sa svih strana. Prvo je sve krenulo od optužbi da Instagram želi postati kao TikTok prema sadržajima koji izlaze na naslovnoj stranici. Odnosno, mnogi misle da se previše forsiraju videa, umjesto slika koje su nekada prevladavale Instagramom. Osim toga, sada ih se tuži. Tuže ih pojedini roditelji jer smatraju da zbog Instagrama njihove kćeri tinejdžerice imaju poremećaje u prehrani jer su se danima izgladnjivale kako bi izgledale poput modela i influencera na Instagramu, kako piše Metro.

via GIPHY

 

Točnije, ne optužuju ih samo za poticanje poremećaja u prehrani već i svih drugih poremećaja koji su povezani s mentalnim bolestima kod tinejdžera. U tužbi navode kako je algoritam Instagrama svjesno prikazivao ekstremno mršave modele na naslovnoj stranici kod tih djevojaka. Smatraju da je upravo taj namjerni prikaz ekstremno mršavih modela i influencera izazvao poremećaje u prehrani i probleme s mentalnim bolestima kod njihovih tinejdžerica jer su svakodnevno bile izložene tim fotografijama.

Kardashian-Jenner obitelj Kardashianke se požalile da se Instagram pretvara u TikTok – njihov odgovor im se neće svidjeti

One su zbog toga čak nekoliko puta bile i hospitalizirane zbog izgladnjivanja. Naposljetku, optužili su ih i za sigurnosne mjere za djecu koje nisu dovoljno dobre – djevojke su napravile Instagram račun s 12 godina, a minimalna dob s kojom možeš otvoriti Instagram račun je 13 tako da im se tu dogodio još jedan propust.

Dečko i cura na mobitelu Instagram može upropastiti vašu vezu – ovo su samo neki od primjera zbog kojih će biti problema

Slika nije pronađena Instagram opisi idealni za ljetne fotografije: 15 njih koji će poboljšati dojam svake objave

instagram tužba poremećaji u prehrani mršavi modeli influenceri Skandal

Još vijesti