Cure na kavi

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je napravilo veliko istraživanje u kojem se fokusiralo na izostanke srednjoškolaca s nastave. Jedna od najzanimljivijih informacija koje su dobili je ona da u jednoj županiji učenici posebno jako vole izostajati.

Informacije koje su malo zabrinjavajuće! Ministarstvo znanosti i obrazovanja svake godine provodi jedno ovakvo istraživanje gdje se posveti pažnja izostancima srednjoškolaca. Tko najviše izostaje s nastave, kada i s kojih predmeta? Svake godine ima sve više i više izostanaka, a već drugu godinu za redom, rekorderi u izostancima s nastave su učenici Primorsko-goranske županije, piše Novi list. Po podacima za prošlu školsku godinu, jedan učenik u Hrvatskoj prosječno izostane s nastave 87 sati u jednoj školskoj godini.

Par koji se ljubi S koliko godina mladi u Hrvatskoj imaju prvi spolni odnos i koliko ih ne koristi zaštitu?

U Primorsko-goranskoj županiji jedan učenik u prosjeku izostane 96 sati s nastave. Većina tih sati ipak bude opravdana. Naravno, očekivano je da ima puno učenika koji izostaju baš na one dane kada su testovi i ispitivanja.

„Prvi pisani ispit u školskoj godini nikada ne piše 30 posto učenika. Oni čekaju što će biti, raspituju se kako je bilo, kakvi su zadaci bili i onda pišu naknadno.“, ispričala je za Novi list ravnateljica Prve riječke hrvatske gimnazije Jane Sclaunich. Jedan predmet koji učenici posebno vole izbjegavati je tjelesni. Gotovo u svakom razredu postoji čak nekoliko učenika koji imaju liječničku ispričnicu zbog koje su oslobođeni pohađanja tjelesnog.

Plitvička jezera Plitvička jezera jako spuštaju cijene ulaznica ove jeseni – i to na tjedan dana!

Prije je na razini škole bilo takvih nekoliko učenika, a sad ih je nekoliko po svakom razredu. Posebno je ovo zabrinjavajuće jer smo kao nacija u samom vrhu po pretilosti, dodala je ova ista ravnateljica. Taman je krenula nova školska godina i novo sakupljanje izostanaka – čekamo sljedeću godinu da vidimo hoće li se stanje ove godine popraviti ili još pogoršati.

srednjoškolci Hrvatska Učenici izostanci s nastave Istraživanje tko najviše izostaje s nastave iz koje županije

Još vijesti