Slika nije pronađena

Videosnimka objavljena na YouTubeu pokazuje scenu iz razreda srednje škole 'Arboretum Opeka' u Marčanu, mjestu u okolici Varaždina.

Često, praktično svakodnevno su maltretirali profesora. Škola nije upoznata s tom situacijom. Nikakve mjere nisu poduzete. Bacao je pernice van kroz prozor, naranče, sve što je učenicima poslužilo za dobacivanje. Nekada je znao i dići ruku na učenika, ali ga ne i ošamariti, piše 24sata.hr. Videosnimka učenika iz Srednje škole 'Arboretum Opeka' u Marčanu, u okolici Varaždina, koja je proslijeđena medijima i objavljena je na YouTubeu pod nazivom 'Maltretiranje profesora od strane učenika'.


Osim glasnog smijanja, lupanja, pričanja, dok nastavnik radi svoj posao, učenici se nabacuju raznim predmetima po razredu i gađaju profesora. Iako on pokušava ostati smiren, u jednom trenutku mu popuštaju živci i uzima predmete koje su bacali prema njemu i po razredu (riječ je o pernicama, voću i drugim stvarima) te ih baca kroz prozor van. Kako je kazala čitateljica koja je proslijedila video 24sata.hr - učenici su svakodnevno maltretirali profesora.

via GIPHY


Čitateljica kaže da škola o tome nije obaviještena, te su o tom videu pitali ravnateljicu škole Rajku Tršinski. 'Pojma nisam imala do ujutro, kada su novinari zatražili izjavu. Užasnuta sam jer nisam znala za to. Pomalo sam i ljuta na kolegu jer me nije obavijestio o problemima s učenicima i što je sve to trpio. U školi imamo i osobu koja štiti dostojanstvo zaposlenika. Nestašluka u školama uvijek ima. U takvim situacijama pozivamo učenike i roditelje pa bi se učenici ispričali. Trenutno ne mogu ništa učiniti, jer je učenik o kojem je riječ i koji je navodno to stavio na internet, bio maturant ove godine. Njega više nema u školi. S kolegom ću razgovarati kroz koji dan kada dođe u školu, a o tome ćemo raspraviti i na nastavničkom vijeću koje će biti kroz tjedan dana', rekla je ravnateljica Tršinski za 24sata.hr, dodajući da je riječ o razredu koji se školuje za kuhare.

via GIPHY


Također, napomenula je da se sve to događalo prije više mjeseci i da bi voljela da je znala o tim događanjima u razredu jer bi tada mogla poduzeti potrebne mjere. Ravnateljica je dodala kako još nisu sigurni, ali da ipak najvjerojatnije o tome sada neće obavještavati ministarstvo. Srednja škola 'Arboretum Opeka' većinom školuje učenike za poljoprivredna zanimanja, a vrlo je malo učenika zainteresiranih za to. Polazi ju tek oko njih stotinjak.


Foto: YouTube Screenshot/ YouTube/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Učiteljica je zadala učenicima domaću zadaću i za ljetne praznike – ali pogledaj kakvu

Roditelji zabranili učenicima odlazak na izlet nakon što su vidjeli bus koji ih je trebao voziti

[VIDEO] 'Nazvao me bahatom popišanom balavicom' - ZET-ov vozač potjerao učenike iz busa

Hrvatska Učenici maltretiranje profesor srednjoškolci vijest video

Još vijesti