Slika nije pronađena

Iako je ovo kao neka vrsta stipendije, ovdje su to nazvali projekt 'Zalogaj', kojim će omogućiti srednjoškolcima financiranje obroka tijekom školske godine. Za svakog srednjoškolca s ovog područja, gdje god pohađa srednju školi, stizat će 150 kn mjesečno.

Uz već postojeći niz socijalno-demografskih mjera koje je posljednjih godina uveo, Belišće od ovog mjeseca uvodi novu, vjerojatno jednu od prvih takve vrste ne samo na području Osječko-baranjske županije nego i na području cijele Hrvatske – projekt 'Zalogaj', kojim će se svim srednjoškolcima s područja Belišća omogućiti novac za obrok tijekom školske godine. 'Od ovog mjeseca svaki srednjoškolac s područja Belišća i prigradskih naselja, bez obzira na to gdje pohađa srednju školu, dobivat će 150 kuna mjesečno za svakodnevno financiranje obroka. Nazvali smo to projekt 'Zalogaj', a ne klasična stipendija, jer je namijenjen svima i u jednakom iznosu', rekao je za Glas Slavonije gradonačelnik Dinko Burić.

via GIPHY


Osim što će od ove školske godine studenti s područja Belišća mjesečnu autobusnu kartu plaćati 250, a ne kao dosad 350 kuna, time se želi dodatno pomoći i srednjoškolcima i njihovim roditeljima u podnošenju troškova budući da je Grad ove školske godine znatno pomogao i osnovcima u nabavi radnih bilježnica i didaktičkog materijala. Uz nastavak financiranja međumjesnog prijevoza od prigradskih naselja do Belišća, Grad se odlučio za još jednu mjeru pomoći.

via GIPHY


'Nakon devet mjeseci i temeljitih izračuna i projekcija zaključili smo da možemo ući u novu demografsku mjeru i adekvatno ju financijski pratiti iz gradskog proračuna. Naime, svaki mjesec na žiroračune srednjoškolaca od 1. do 4. razreda sjedat će iznos od 150 kuna. Prema našim podatcima, utemeljenim na procjenama i podatcima dobivenim iz osnovne škole u Belišću i Veliškovcima, tu mjeru u ovoj školskoj godini trebalo bi koristiti 346 učenika. Za sve njih Grad će mjesečno iz proračuna osiguravati 51.000 kuna za 'Zalogaj' i tako će biti sve do kraja ove kalendarske godine, a u proračun za 2020. godinu namjeravamo ponovo uvrstiti ovu stavku', poručio je gradonačelnik Burić o mjeri koja je stupila na snagu 1. listopada, prenosi Glas Slavonije.

Foto: Unsplash/ Giphy

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Europski učenici provode više vremena u školi nego hrvatski, ali sada bi se to moglo promijeniti

Učenici bi uskoro trebali imati mogućnost ostanka u školi i za vrijeme praznika!

Autoprijevoznik sve razbjesnio: Kupiti mjesečnu za bus ovim se učenicima doslovno pretvorilo u nemoguću misiju

Hrvatska financiranje obroka Hrana Učenici srednjoškolci

Još vijesti