Sendvič u kasne noćne sate

Za sve postoji vrijeme i mjesto, a u kasne noćne sate sigurno nije vrijeme za sve ove stvari. Nije dobro za tebe da to radiš full kasno u noć. Pogotovo jer tada znamo donijeti odluke koje se sutradan pokažu kao loša ideja.

U 2 ujutro se čini kao dobra odluka, ali sutradan više neće biti toliko dobra. Oni koji su noćne ptice puno toga rade u kasne noćne sate jer njima je tada vrijeme kada su produktivni, pa ipak, od ovih bi se stvari trebala držati što dalje što je kasnije u noći. Neke od njih nisu baš zdrave za tako kasne – za fizičko ili psihičko zdravlje, a druge bi jednostavno mogla drugi dan požaliti. Puno toga što se u kasne sate čini kao super stvar koja ne može čekati do jutra – vjerojatno nije. Ovih 12 stvari nije baš pametno raditi u gluho doba noći. Požalit ćeš.

1.Najesti se teške hrane
Postoje dobre šanse da će te boljeti trbuh i da nećeš moći zaspati jer si se toliko prenajela. Ako si gladna kasno u noć, pojedi nešto, ali neka to bude neki mali i lagani obrok. Nikako nije pametno jesti hranu koja je jako masna i teška tako kasno.

2.Odlučiti da se nekome ideš javiti po prvi put
Skupljaš cijelo vrijeme hrabrosti i u 2 ujutro ti se čini da bi bila dobra ideja napokon mu se javiti. Nije dobra ideja. Čak iako vidiš da je možda online. Može biti dobra fora za javiti se tada, ali isto tako, možda uopće nije online, jer aplikacije često to pogrešno prikazuju – i onda će ti tek biti bed.

3.Odgledati cijelu sezonu serije
Tada će se činiti kao dobra ideja, ali ujutro baš i neće. Nemoj si uopće lagati da ćeš pogledati samo jednu epizodu, znaš da nećeš SAMO jednu.

Ženska torbica Must have stvari u ženskoj torbici: 10 sitnica koje se baš UVIJEK isplati imati pri ruci

4.Potrošiti puno novaca na online shopping
Raditi velike online narudžbe nije baš dobra ideja raditi kasno u noć. Tada te možda povuče da uzmeš više toga, a sutradan će ti biti žao novaca. Kao da nam kasnije mozak ne radi baš najbolje i dobre su šanse da će se svaka veća potrošnja drugi dan činiti kao ne baš najpametniji potez. Stavi u košaricu ili omiljene i pričekaj jutro da budeš bistrija.

5.Javiti se bivšem
Ne, ne i ne. Možda si u mislima i overthinkaš u 2 ujutro i čini se da bi mu se stvarno mogla javiti, ali nemoj da ona strana tebe koja se želi javiti pobijedi. Nije to tako dobra ideja kako se možda čini.

6.Otići sama u šetnju po kvartu
Ne preporučamo da u kasne jutarnje sate ideš sama po kvartu i nekim manjim uličicama. Iako se nikad ništa loše ne događa u tvom kvartu, bolje je tada ipak ostati doma. Sigurnost na prvom mjestu.

7.Poslati neki službeni e-mail
To nije vrijeme za slati neke službene mejlove. Složi tekst koji bi poslala i pošalji ga ujutro. Izgledat će profesionalnije s tvoje strane.

8.Samu sebe ošišati
Šišati šiške ili skratiti vrhove – ne. Možda si pogledala tutorial i čini se jednostavno, ali nikad nije tako jednostavno kako se čini. Gluposti se u kasne noćne sate čine kao bolja ideja nego što će se činiti ujutro.

9.Imati ozbiljan razgovor s dečkom/simpom/bilo kim
Nikakve ozbiljne razgovore nemoj voditi u kasne noćne sate. To nikako nije vrijeme za takve stvari i dobre su šanse da će situacija otići u krivom smjeru ili završiti lošije nego što bi da si taj razgovor vodila u neko „normalno“ doba dana.

Cura u prirodi Stavi ih u plan svaki mjesec: 10 stvari koje ne bi bilo loše da svi radimo barem jednom mjesečno

10.Popiti kavu
Ako tada popiješ kavu, nećeš moći spavati još tko zna do kada. Ako i trebaš učiti i želiš ostati dulje budna i želiš da te kava razbudi, možda je ipak bolja ideja malo odspavati pa onda učiti.

11.Naručiti dostavu
U trenutku si gladna i jede ti se pizza ili nešto slično, ali nije pametno tada naručivati takve stvari. Za početak, kako smo i rekli ranije, nije dobra ni za tvoj metabolizam, a i može ti ometati san. Uz to, tko zna koliko će trebati dostavi da dođe i dok dođe, možda ti se već i počne spavati. Iako ti se baš tada jede palačinka ili burger, znaš i sama da to nije dobra ideja.

12.Pijana objaviti nešto na društvenim mrežama
Ako si pod utjecajem alkohola i kasni su večernji sati, drži se podalje od društvenih mreža. Nije pametno tada niti išta objavljivati niti ići stalkati nekoga. Najbolje je da se u ovakvoj situaciji držiš što dalje od mobitela.

što ne raditi u kasne noćne sate loša ideja iza ponoći nije pametno ne bi trebala raditi u kasne sate

Još vijesti