Selfi s prijateljima

Možda će se u trenutku ove stvari činiti kao dobra ideja, ali vjeruj nam, nisu. Maturalac je super prilika za zabaviti se i provesti s razredom, ali nekada ta zabava može malo prijeći granice.

Neki na maturalno putovanje idu već na proljeće, a neki tek na ljeto. Kada god da vi idete, nije loše ponoviti neke bitne stvari. Poput primjerice toga kako si sve ne zakomplicirati život dok si na ovom putovanju. Maturalac može biti jedna divna uspomena, ali se može u tren oka pretvoriti i u totalni fijasko. Kada si tamo, puno će se toga činiti kao dobra ideja, a kasnije ćeš shvatiti da baš i nije bila, nekada i malo prekasno. Neke stvari je bolje izbjeći, a evo koje ti preporučamo da staviš na tu listu.

Učenica Kako da ti zadnji razred srednje škole bude najbolji ikad: 7 načina kako ga u potpunosti iskoristiti

1.Obavljanje velikog shoppinga
Pusti shopping, nemoj harati po dućanima i kupovati odjeću, obuću i druge gluposti. Imat ćeš problem gdje sve te stvari pospremiti kada ćeš se trebati spakirati za doma, a i danas je sve tako lako dostupno putem interneta da nema smisla obavljati veliki shopping uživo. Usput ćeš i potrošiti previše novaca koje si mogla iskoristiti za neka iskustva (koja ćeš za razliku od shoppinga pamtiti zauvijek).

2.Napiti se
Vjerojatno će se piti, to je sastavni dio maturalca, ali vjerojatno i sama znaš koje su ti granice i nakon kojeg pića postaje kritično. Nemoj se dovesti u tu situaciju. Napravit ćeš problem i sebi i drugima. Vjerojatno svaki dan imate organizirane neke aktivnosti pa nećeš imati vremena cijelo jutro liječiti mamurluk u krevetu. Bolje je zabaviti se na druge načine nego se praviti važna i pokazati svima da možeš popiti.

3.Oblačiti se kao da ideš na modnu pistu ako znaš da ste cijeli dan negdje
Maturalac zahtjeva dosta hodanja pa kada se pakiraš pazi da uzmeš udobnu obuću i udobnu odjeću. Sigurno želiš izgledati dobro, ali odijevaj se s obzirom na to što imate u planu za taj dan. Ako je u planu puno hodanja, želiš obući nešto udobno inače ćeš se cijeli dan samo mučiti i neće ti taj dan ostati u dobrom sjećanju.

4.Odvajati se od grupe i/ili frendica i ići negdje sama
Nemoj ići nigdje sama. Uvijek budi ili sa svojim razredom ili kada se odvojite sa svojom ekipom. Možeš misliti da ćeš se snaći ili da će sve biti okej, ali u nepoznatom si gradu i u nepoznatoj državi. Budi oprezna. Ići bilo gdje sama nije dobra ideja. Ako želiš ići negdje gdje ne žele drugi, pokušajte se dogovoriti ili ako ne ide – odustani. Nije vrijedno toga.

Maturalna haljina Savjeti za kupovinu maturalne haljine: 8 stvari koje nemoj zaboraviti uzeti u obzir

5.Nositi puno novaca sa sobom u kešu na jednom mjestu i mahati njime
U velikim gradovima postoji veća opasnost od džeparoša pa budi oprezna s novcem, mobitelom, fotićom, svim vrijednostima koje nosiš sa sobom. Kada si u gužvi, nemoj nositi torbu na leđima gdje ju ne vidiš. Jedna je opcija i da staviš novac u par pretinaca, za svaki slučaj.

6.Praviti se važna i izvoditi vratolomije ili ludosti
Nemoj se praviti važna pred razredom i raditi gluposti koje su možda i opasne. Nije vrijedno toga. Penjanje po prozorima, skakanje s visina, izletavanje na cestu, napijanje, tučnjave….ništa od toga nije opcija. Sve što djeluje i malo opasno, nemoj to raditi. Dovoljna je sekunda da se zabavno maturalno putovanje pretvori u tragediju.

7.Svađati se s ljudima iz razreda
Prešuti neke stvari i prijeđi preko nečega što ti možda 100% ne odgovara. Bolje je tako nego se posvađati s ljudima s kojima dijeliš sobu. Budi tolerantna i pokušavaj svaku situaciju gledati na pozitivan način. Preživjet ćeš! Nemoj se tih dana fokusirati na loše stvari i uništiti si putovanje.

8.Ne javljati se roditeljima kada te zovu
Odgovaranje roditeljima na pozive i poruke je obavezno. Ako im se nećeš javljati, bit će jako zabrinuti, a mogli bi i dignuti paniku i krenuti zvati razrednicu ili tvoje prijatelje. Iako ti se ne da, odgovori im, uzet će ti par minuta.

maturalac maturalno putovanje savjeti što ne raditi na maturalcu loša ideja ponašanja nisu za maturalac upropastiti maturalac

Još vijesti