Na mobitelu

Bolje je za tebe da u ovim situacijama ne otvoriš društvene mreže ili aplikacije za dopisivanje jer bi mogla napraviti ili reći nešto što ćeš kasnije požaliti. U ovim situacijama su najveće šanse da te preuzmu emocije i napraviš nešto nepromišljeno.

U ovim situacijama će ti se aktivnost na društvenim mrežama obiti o glavu. Vjerojatno i sama znaš da ne bi trebala napraviti to što želiš, ali kada jednom otvoriš Instagram ili Facebook, gotovo je, napravit ćeš glupost i ništa te ne može zaustaviti. U nekim su nam situacijama emocije posebno na vrhuncu i želimo nekome nešto reći ili nešto objaviti, a sutradan ćemo se zbog toga kajati. Svima je poznata situacija slanja očajnih poruka bivšem nakon izlaska i konzumacije alkohola. I to nije jedina situacija kada bi bilo bolje za tebe da mobitel spremiš u torbicu, ima ih još nekoliko.

Razgovor Zašto neke razgovore ne bi nikada trebala voditi preko poruka: 7 prednosti koje ima razgovor uživo

1.Kada čuješ da tvoj bivši kojeg nisi preboljela ima novu curu
Otići ćeš ju tražiti na Instagramu i upasti u crnu rupu skrolanja po njenom profilu i uspoređivanja sebe s njom, kao i njihove veze s vašom. To nikada ne vodi na dobro. Ne treba ti ta opsesija.

2.Kada te netko jako naljutio
Mogla bi ili tu osobu otpratiti i kasnije požaliti ili staviti neku objavu za koju ćeš kasnije misliti da je bila cringe ili koja je možda povrijedila tu osobu. Kada smo ljuti radimo stvari bez puno razmišljanja i to najčešće one stvari koje kasnije požalimo. Zato se tada radije suzdrži od otvaranja društvenih mreža i aplikacija za dopisivanje.

3.Kada se svađaš s nekim
Nemoj se svađati preko društvenih mreža niti poruka. Samo uživo. Dok se skrivaš iza mobitela napisat ćeš stvari koje inače nema šanse da bi rekla i svađa će samo biti puno veća i puno groznija.

4.Kada se osjećaš loše i pomalo depresivno
Samo ćeš se osjećati još lošije i samopouzdanje će ti dodatno pasti nakon što vidiš sve one ulickane objave na Instagramu. Društvene mreže samo dodatno pridonose tome da se osjećamo lošije i nezadovoljnije sami sa sobom zato pogotovo nije dobro otvarati ih kada si u crnim mislima.

Spavanje sa slušalicama i mobitelom Spavaš li i ti s mobitelom ispod jastuka? To je samo jedno od 6 mjesta gdje se mobitel ne smije držati

5.Kada se probudiš usred noći
Nemoj jer nećeš više moći zaspati. Iako misliš da ćeš samo kratko baciti oko i onda ići dalje spavati, to će te razbuditi. U gluho doba noći imamo nekako i više hrabrosti napraviti stvari koje ćemo ujutro požaliti.

6.Kada dođete do nekog problema u vezi
Umjesto storyja i objava u kojima indirektno prozivaš dečka ili se žališ na vezu, radije se javi porukom najboljoj prijateljici. Mogla bi se čak iz inata ići i javiti nekom drugom dečku i tako samo dodatno zakomplicirati situaciju. Najbolje je držati se dalje od društvenih mreža.

7.Kada si popila previše alkohola
Ništa dobroga se ne može dogoditi kada pijana ideš na društvene mreže. Samo ćeš napraviti neku glupost zbog koje ćeš se sutradan pokajati.

mobitel društvene mreže situacije ne otvarati društvene mreže loša ideja izbjegavati društvene mreže u ovim situacijama

Još vijesti