WhatsApp

WhatsApp svako toliko najavljuje neke nove opcije. Treba im neki period vremena dok ih usavrše prije nego postanu dostupne svim korisnicima, a jednu, još prošle godine najavljenu opciju, sada napokon možemo koristiti.

Ne znamo koliko je ova opcija zapravo dobra. Sve ovisi s kojeg gledišta razmišljaš o njoj. Uveli su opciju skrivanja poruka, točnije, cijelih razgovora. Uz nju, s početnog WhatsApp zaslona možeš sakriti cijeli razgovor i staviti ga u poseban folder u koji ćeš samo ti imati pristup. Zvuči dobro ako si ti osoba koja želi sakriti neki razgovor, a loše jer bi ovo moglo uzburkati neke odnose i uvesti sumnje u veze.

Slika nije pronađena Stižu novi emojiji! Jedan je posebno zapeo za oko – ljudi jedva čekaju da ga mogu koristiti

Opcija se zove „Chat Lock“. Čak i da ti netko drugi otvori WhatsApp, do ovih poruka neće tako lako doći jer ih možeš zaštiti dodatnom lozinkom, otiskom prsta ili prepoznavanjem lica. Ova je nova opcija definitivno zanimljiva i nešto malo drugačije.

 

 

Pri izradi ove opcije, Meta je imala na umu da bi neki korisnici, koji dijele mobitel s drugim ljudima, bilo da im ga uzme ponekad mama, sestra ili bilo tko drugi, žele malo više privatnosti. To ti daje Chat Lock. Privatnost za sve razgovore za koje ne želiš da drugi saznaju. Kada ti ovo može dobro doći? Primjerice ako imate chat u kojem se dogovarate za poklon za rođendan za nekoga ili ako s frendicom pričaš o nekoj intimnoj i osobnoj temi i bilo bi ti grozno da to još netko vidi. Ova opcija radi i za razgovore jedan na jedan i za grupne. Samo trebaš kliknuti na ime osobe ili grupe, ući u „Prikaži kontakt“ i odabrati opciju za zaključavanje (Chat Lock). Trebala bi ti se pojaviti ispod opcije „Nestajuće poruke“. I razgovor će nestati s glavne pozadine. Kada ti dođe nova poruka, samo će ti doći obavijest da imaš novu poruku, ali neće pisati od koga je.

Ako želiš ući u te skrivene chatove, samo trebaš lagano povući dolje u svom inboxu i otvorit će ti se polje za unos lozinke ili koji god da si drugi način zaključavanja odabrala. Za sada je dostupna ta osnovna opcija, ali kroz nekoliko mjeseci će biti još poboljšana i imat će dodatne opcije. Ukoliko ovu opciju još nemaš, pokušaj updejtati aplikaciju ili pričekaj par dana. Nove opcije nikada ne dolaze svima u isto vrijeme.

Aplikacije na mobitelu Trik za koji mnogi ne znaju: Kako na WhatsAppu pročitati cijelu poruku bez da ju otvoriš?

whatsapp dopisivanje nova opcija poruke Skrivene poruke Chat Lock kako sakriti poruke na whatsappu skrivena dopisivanja tajni razgovor

Još vijesti