Slika nije pronađena

Opcija 'nestajanje poruka' došla je prije nekog vremena na Instagram, a sada ćemo ju imati i na WhatsAppu. Skroz je kul kada želiš s nekime pričati o nečemu tajnom što drugi ne smiju znati.

Kada ćeš koristiti na WhatsAppu opciju 'disappearing messages', poruke koje nekome pošalješ same će se uništiti za 7 dana. Kao da nikada nisu ni postojale. O ovome se pričalo već neko vrijeme, a sada je napokon tu. WhatsApp je čak izdao i upute kako koristiti ovu novu opciju. Mogla bi ti dobro doći, a čak i da nemaš ništa ekstra tajnovito za reći nekome, jednostavno je zabavno. Možeš ovu opciju koristiti i u razgovorima s jednom osobom, kao i u grupnim chatovima. U grupnim chatovima je jedino problem u tome što samo admin tog razgovora može uključivati/isključivati ovu opciju, ostali članovi ne. Kada ju uključiš, sve što pošalješ, nestat će. Puf!

Ova opcija neće utjecati na prijašnje poruke, kao ni one kasnije koje ćeš poslati. Njima se ništa neće dogoditi. Kada će opcija točno doći, još nije poznato, ali trebala bi biti tu nekada u sljedećih par tjedana. Bit će ju jednostavno uključiti, samo trebaš otvoriti chat s osobom s kojom želiš, kliknuti na ime te osobe i odabrati opciju 'Disappearing Messages', uključiš ju i to je to. Kada ti je dosta, samo napraviš sve isto i isključiš. Ne može biti jednostavnije.

Postoji samo jedan problem. Kada netko proslijedi poruku koja treba nestati s nekom drugom osobom, koja tada nema uključenu ovu opciju, onda će u tom chatu poruka ostati netaknuta i postojati i nakon tih 7 dana. Isto je i s fotkama. Ako pošalješ fotku u ovoj opciji ona će nestati, ali će ostati spremljena osobi na mobu kojoj si ju poslala. Zato iz WhatsAppa preporučuju da svejedno pazimo kome što šaljemo jer ne znamo hoće li taj netko proslijediti poruku dalje. Pogotovo je ovo bitno ako se radi o nekom sadržaju koji stvarno ne želiš da itko drugi vidi.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - ImYanis

M.T.

Pogledajte još:

WhatsApp hack! Pročitaj nove poruke, ali i starije iz istog razgovora, bez da uđeš u njega

Nema više dopkanja preko WhatsAppa ako imaš neki od ovih mobitela! Od sutra prestaje raditi na hrpi uređaja

Ovo ziher niste znali – u samo nekoliko klikova možete vratiti izbrisane poruke na WhatsAppu

poruke disappearing messages novost dopisivanje nestajanje whatsapp

Još vijesti