Galerija Chia Cups - 20 Chia Cups - 10 Chia Cups - 7 +17 Chia Cups - 19

U potrazi za novim mjestima za kavu, nabasali smo na mjesto koje je ovih dana hit na društvenim mrežama. Chia Cups je tek otvorio svoja vrata, a o njemu se ne prestaje pričati. Otišli smo ga čekirati i ovo su naši dojmovi.

Nema tko ne priča o kafiću Chia Cups pa smo se ranom zorom zaputili upravo tamo na svoju prvu jutarnju kavu. Ovo je novo mjesto u gradu koje je poznato po točkicama! Jedna riječ koja će ga najbolje opisati je: preslatko! Nalazi se na adresi Šenoina 22, te je tako u samom centru grada, u blizini Glavnog kolodvora. Nije ga teško za pronaći jer je nemoguća proći pokraj njega i fulati ga. Morali smo se i sami uvjeriti je li toliko super koliko svi pričaju! Otišli smo, isprobali kavu i kratko popričali s vlasnicom o ovom novom projektu. Evo što sve trebaš znati...

Kako je nastao?

Chia Cups šalice nisu novost na hrvatskoj sceni. Preslatke šalice s točkicama krenule su kao mali biznis, a otvaranje kafića bio je sljedeći korak, kako nam je ispričala vlasnica Filipa Sorko, ideja za kafić je bila nekako logičan nastavak: „Pa učinilo nam se to kao zgodna ideja pošto već imamo šalice i tanjuriće pa zašto ne iskoristiti to i dati našim potencijalnim i stalnim kupcima priliku popiti jednu finu kavicu u centru Zagreba baš iz naših šalica. Tako da dobiju to iskustvo i da vide sviđa li im se, kakav je to osjećaj piti iz Chia šalice kavu i onda nakon toga ako im se svidi, mogu ju tu i kupiti". Ovo je skroz novo mjesto u gradu koje se otvorilo prošli vikend.

Chia Cups - 6

Po čemu je poseban?

Zašto otići baš tu na kavu, a ne negdje drugdje? Jedan pogled na prostor i bit će ti sve jasno. Teško da ćeš igdje drugdje pronaći ovako slatko mjesto, pogotovo ako voliš točkice. Prostor je divno uređen, a posebnu pažnju hvataju i ogromni prozori koji su pretvoreni u mjesta za sjesti. Izgleda kao mjesto odakle ćeš izaći s barem dvadesetak fotki za društvene mreže. Osim prostora, poseban detalj ovog mjesta su i naravno šalice. Pažnja je ovdje posvećena detaljima i to na najvišoj razini.

Ponuda i cijene?

Svoj topli napitak po izboru ovdje možeš uzeti za van ili sjesti i popiti unutra. Preporučili bismo ovo drugo ukoliko imaš vremena jer bi bila šteta ne uživati malo dulje među točkicama. Trenutno u ponudi imaju isključivo tople napitke koje naravno poslužuju u svojim Chia šalicama. Od različitih vrsta kavi preko čaja do vruće čokolade, izbora ima itekako dovoljno, a tko želi, može svoju kavu dobiti i sa zobenim mlijekom koje ti neće posebno naplatiti. Pića se naručuju na šanku, gdje imaju i malu postaju sa šećerima, medom i drugim dodacima za kave, koje si svatko može slobodno dodati u svoje piće. Tu su također i čaše te voda s kojima se gosti mogu slobodno poslužiti. Cijene nisu puno veće nego u ostalim kafićima, pa tako kavu s mlijekom možeš popiti već za 2.20 eura. U ponudi imaju različite vrste kava, od bijele do matche, a zapeo nam je za oko i napitak neobičnog imena – Salep, koji je topli turski napitak s cimetom i pistacijom.

 

 

Šalice!

Osim napitaka, u ponudi imaju i šalice! S obzirom da se kod njih sve vrti oko šalica i one su i razlog zašto je kafić nastao, uz mjesto za popiti kavu, tu je i Chia Cups dućan gdje odmah možeš kupiti svoju novu šalicu. Vjeruj, kada ih vidiš, htjet ćeš ne jednu nego nekoliko njih. Cijeli je jedan zid prekriven šalicama s točkicama, a tu su i one s božićnim motivima. Osim šalica, imaju i tanjuriće, vaze, puzzle i čestitke. Dućan je spojen s kafićem - dakle sve je na jednom mjestu! Ne može idealnije. Ne šalimo se kad kažemo da je nemoguće odabrati samo jednu jer smo i sami stajali puno predugo ispred zida šalica i birali svoju iz koje ćemo kod kuće piti kave do ponovnog dolaska u Chia Cups.

Chia Cups - 14

Planovi za budućnost

Chia Cups neće uvijek ostati identičan kakav je sada, a bit će dodani i novi napitci, ispričala nam je vlasnica. Sada su zidovi bijeli s crnim točkicama, ali kako je rekla, možda u nekom trenutku odluče promijeniti boju točkica i tako cijeli prostor dobije novi vibe. Planiraju uvesti i još napitaka, pogotovo s dolaskom ljeta. Postojat će tako hladne opcije svih napitaka koje sada imaju, kao i cijeđeni sokovi i svašta drugo, no nećemo otkrivati previše. Osim toga, uskoro planiraju uvesti i nešto slatko za prigristi uz kavu, poput kroasana ili keksića.

Finalni dojmovi - posjetiti ga ili ne?

Da, da, da! Ukoliko voliš estetski lijepa i drugačija mjesta za popiti kavu, onda je ovo mjesto za tebe. Osjećati ćeš se kao u filmu dok sjediš na prozorskoj klupici, piješ svoju kavu i uživaš. Plus je i što je lokacija u samom centru grada i što ju je stvarno lako za pronaći. Naravno, ne moramo ni dodati da su kave prefine, barem one koje smo do sada imali prilike probati. Mi se u Chia Cups sigurno vraćamo! Fotke te čekaju u galeriji iznad.

Chia cups novo mjesto kafić Zagreb točkice slatko hit mjesto u gradu gdje na kavu izvještaj budi in uz teen

Još vijesti