Kill Candy Bubble Tea - 4

Kill Candy je hit lokacija u gradu. Iako ga iz prve s ulice nećeš niti primijetiti, tko zna gdje ide, lako će ga pronaći! Njihov je bubble tea postao super popularan i svi ga isprobavaju, a morali smo onda i mi!

Boba čaj je već godinama „tu negdje“, ali ne u prvom planu koliko je u posljednjih mjesec dana. Barem ne kod nas. U Zagrebu se otvorilo novo mjesto nazvano Kill Candy i specijalizirani su za „bubble tea“ ili boba čaj. Otkad su se otvorili, navala je toliko velika da se često dogodi i da je ispred njihovog prozorčića prilično dugačak red. Pa jesu li stvarno toliko dobri i je li hype opravdan? Morali smo se ići sami uvjeriti iz prve ruke – gdje se nalazi, kakva je ponuda, kakve su cijene i isplati li ga se posjetiti? Odgovorit ćemo ti na sva ova pitanja!

Što je „bubble tea“ (boba čaj)?

Za početak, ukoliko ne znaš, da riješimo prvu i najbitniju stvar. Što uopće oni to prodaju? Ovo je azijsko piće, a posebno i drugačije od običnog čaja čine ga bobice tapioke koje se nalaze u njemu. U originalu, to je mješavina crnog čaja, mlijeka i tapioka kuglica. S obzirom da je piće postalo jako popularno, u njega se danas dodaju i različiti okusi i radi se u različitim varijantama.

Kill Candy Bubble Tea - 3

Gdje je Kill Candy?

Nalazi se u Zagrebu, u Vlaškoj ulici na broju 78! Kada hodaš ulicom, nećeš ga vidjeti, već moraš skrenuti u prolaz i tada će se ispred tebe ukazati njihov prozorčić. Nemaju lokal u smislu da možeš doći i sjesti, već samo uzeti svoje piće i otići negdje drugdje. Hoćeš li ga pijuckati dok šetaš ili ćeš skoknuti do obližnjeg Ribnjaka i zavaliti se na klupicu dok uživaš u svom boba čaju? Na tebi je!

Radno vrijeme im nije isto svaki dan. Tako od utorka do petka rade od 12 do 19 sati, a subotom od 11 do 15 sati. Iako im je radno vrijeme do 7 popodne, ili 3 subotom, nemoj čekati zadnji tren da ideš jer bi mogla izvisiti. Na Instagramu im stoji obavijest da rade od 12 ili 11 pa sve dok se čaj za taj dan ne rasproda. To ti najbolje govori koliko je velika navala!

Što sve imaju u ponudi?

Radi se o malom i specijaliziranom lokalu pa je jedino što nude zapravo čaj, ali imaju puno vrsta. Tri su glavne vrste: čaj s mlijekom s tapioka kuglicama, običan čaj s mlijekom i zeleni čaj. Za svaku od ovih glavnih vrsti čaja, biraš još i okus koji želiš, a vrsta, tj. okusa ima dosta puno. Imaju i različite dodatke koje možeš dodati u svoje piće, ali ćeš ih i dodatno platiti. Najpopularniji čaj je ipak ovaj s tapioka kuglicama. Pa smo taj isprobali i mi!

Kill Candy Bubble Tea - 2

Cijene?

Cijene su takve kakve jesu – neki će reći da su visoke, neki da nisu. Zeleni čaj je tako 4 eura, a za onaj s tapioka kuglicama treba izdvojiti i 5 ili 6 eura, ovisno o veličini. Nije nešto što ćeš si moći priuštiti svaki dan, ali nije ni toliko skupo da se ne možeš nekada počastiti i isprobati.

Isplati li se?

Je li njihov boba čaj stvarno tako dobar? Pošto nismo boba čaj eksperti, potražili smo pomoć na internetu i pronašli nekoliko značajka koje odlikuju dobar boba čaj pa da vidimo zadovoljava li Kill Candy te kriterije prije nego što mi damo svoj sud.

1.Tapioka kuglice moraju biti elastične i žvakaste, ne smiju biti tvrde
Upravo su takve kuglice ovdje! Žvakaste su i ima ih puno u jednom piću. Nije da ih bace samo par pa da nestanu u prvih par gutljaja. Imat ćeš ih za grickati kroz cijelo piće.

2.Treba se osjetiti i okus čaja
U ovom čaju ne bi trebalo prevladavati ništa i ne bi slatkoća pića trebala zasjeniti okus čaja – i stvarno, ovdje to nije slučaj. Itekako se osjeti i čaj! Još jedan plus za Kill Candy!

3.Mogućnost različitih okusa
Boba čajevi su postali toliko popularni da se od lokala koji ih prodaju očekuje da imaju različite okuse i da se mogu personalizirati. I to se može ovdje! Kao što smo i ranije rekli, za svaku vrstu pića postoji puno različitih okusa, a tu su i dodaci koje možeš uzeti. Osim okusa, možeš birati i između dvije veličine pića.

 

@buzzin_nova Nismo mogli odoljeti! Brzo na Teen 385 portal i saznaj više! #fyp #killcandy #bobacaj #bubbletea #zagreb #bubbleteazagreb #trendingvideo ♬ Let's go - Official Sound Studio

 

Sva tri glavna kriterija definitivno zadovoljavaju, a oduševili su i nas. Po dolasku smo bili skeptični, jer 5-6 eura za čaj zvuči pretjerano, ali već nakon par gutljaja smo bili osvojeni i planirali kada ćemo doći sljedeći put. Uzeli smo veliki čaj i iako mu cijena je 6 eura, s obzirom na količinu koja se dobije, nije tako strašno jer je stvarno velik i imat ćeš što za pijuckati barem sat vremena. Okus je odličan i kuglica ima puno! Ne radi se o toplom napitku, već hladnom čaju, ali u njega se ne stavlja led pa imaj i to na umu. Neće te toliko rashladiti na vrući ljetni dan koliko će primjerice ledena kava. Hoćemo li se vratiti u Kill Candy? Definitivno!

kill candy Zagreb bubble tea boba čaj recenzija novo mjesto ljetno piće budi in uz teen

Još vijesti