Galerija Ziggy's Coffee - 5 Ziggy's Coffee - 8 Ziggy's Coffee - 10 +13 Ziggy's Coffee - 11

Zapeo nam je nedavno za oko Ziggy's Coffee i česte usporedbe sa Starbucksom pa smo odlučili čekirati jesu li te usporedbe opravdane i trebaš li ovdje otići na kavu ili ne. Odgovor je vrlo jasan – saznaj ga u članku.

Prošle se godine u Zagrebu otvorio Ziggy's Coffee, a sada ga već ima na čak pet lokacija u gradu! Priča se o njegovoj kavi i poslasticama, a posebno nam je zapeo za oko kada su krenule usporedbe sa Starbucksom. Svi koji obožavaju ovaj lanac kafića već godinama čekaju da se otvori i kod nas, ali ništa. Može li mu Ziggy's biti dostojna zamjena? Odlučili smo provjeriti iz prve ruke. Otišli smo tamo isprobati nekoliko stvari da stvorimo što bolju sliku i popričati s Petrom Petrišić, njihovom voditeljicom razvoja brenda i usluge - i sada ti možemo dati nekoliko korisnih informacija i reći ti trebaš li ga posjetiti ili ne. Toliko ti toga trebamo reći o njemu pa krenimo redom s najosnovnijim informacijama.

Ziggy's Coffee - 14

Gdje je uopće Ziggy's?

Ziggy's je za sada dostupan samo u Zagrebu, ali tu ga imamo na već 5 lokacija! Ovisno o tome gdje živiš i kojim se dijelovima grada najčešće nalaziš, vjerojatno imaš blizu neki Ziggy's, a da to niti ne znaš. Tako ga možeš pronaći u Ilici na križanju s Frankopanskom, na Savskom mostu, na Kvatriću u Heinzelovoj ulici te u Savskoj u Hoto Toweru. Posljednja, peta lokacija, je zapravo mobilna i s njom idu na festivale i sajmove. Fokusirani su na uzimanje kava za van pa su i prostori prilično mali i nema hrpa stolova kao u standardnim kafićima.

Zašto je drugačiji od drugih kafića?

Prvo i najosnovnije, kada uđeš u Ziggy's nikada te iza pulta neće dočekati namrgođeno lice. Bariste koji rade kod njih uvijek imaju osmijeh na licu i dok uzimaš svoju prvu jutarnju kavu, neće ti upropastiti dan. Obični su kafići fokusirani na kavu, ali i alkoholna pića i sokove, a ovdje je više fokus na kvalitetnoj kavi, drugačijim opcijama kave kakve nigdje drugdje nećeš pronaći i malim sitnicama za prigristi. Kombinacija su pekarnice i mjesta za uzeti kavu ili bilo koji drugi topli napitak.

 

 

Odakle ime i što ono znači?

Za ime im je inspiracija bio David Bowie, što su možda njegovi fanovi već i povezali. Ziggy Stardust je njegov alter ego jer je David Bowie došao spasiti čovječanstvo dobrom glazbom, a oni su ga odlučili spasiti dobrom kavom. Totalno fora poveznica!

Kakva je ponuda kava?

Raznolika, ukratko rečeno! Želiš popiti najobičniju kavu? Može! Pije ti se neka posebna kava s drugačijim okusom? Može! Želiš hladnu kavu s hrpom leda i nekim dodatkom poput karamele? Ma može i to! U svim Ziggy's lokalima ćeš pronaći jednaku ponudu kave, a ona će se s godišnjim dobima i mijenjati.

Ziggy's Coffee - 3

Što još ima osim kave?

Ako ne piješ kavu, ima ovdje opcija i za tebe. U ponudi osim kava imaju čajeve, tople čokolade, ali i sokove. Uz sva pića, tu je i ponuda hrane, kombinacija slatkog i slanog. Surađuju s pekarom Korica i u ponudi imaju neke njihove proizvode, ali i neke svoje. Hit su im topli sendviči puni finog rastopljenog sira.

Najpopularnije kave i slastice

Slastica koja je najpoznatija i zbog koje mnogi i dolaze ovdje je pastel de nata, portugalska poslastica koju u stalnoj ponudi u gradu imaju samo oni. To im je apsolutni hit! Trenutno dolazi u tri okusa, a oni koji su ju probali i u Portugalu, kažu da je ova njihova okusom ista.
Kada su u pitanju kave, dva pobjednika u natjecanju u popularnosti su kava s okusom medenjaka i ledena kava s karamelom. Osim kava, puno ljudi bira i toplu čokoladu s okusom jaffa keksa.

 

 

Što smo probali?

Morali smo probati ranije spomenutu poslasticu – pastel de natu, kao i jednu toplu kavu i jednu hladu, a izbor je pao na upravo one koje su najprodavanije: s okusom medenjaka i hladna kava s karamelom. Nismo znali što očekivati s poslasticom, ali bila je toliko fina da smo sva tri okusa pojeli brzinom munje. Kave su posebna kategorija i totalno su nas podsjetile na Starbucks pa se s tim usporedbama moramo složiti. Jesu li fine? Najbolje! Ako voliš slatke kave s drugačijim okusima i voliš se nekada počastiti nečim posebnim, voljet ćeš i ove. Količina je taman, a okus poseban i itekako se osjeti. Fora je da svatko tko dođe sa svojom termosicom, može platiti kavu 15 centi manje!

Planovi za budućnost

Ono što su nam mogli otkriti je da dolaze novi okusi kava za proljeće i ljeto. Do sada, pošto je još uvijek prilično hladno, imaju zimske okuse poput medenjaka ili tople čokolade s okusima jaffe, no kako zatopli, stiže i još malo drugačija ponuda. Neki novi okusi te ledene kave pa čak i limited edition okus. Kada? Svibanj ili čak i ranije ako vrijeme postane pravo proljetno! Za svaku će sezonu kreirati nove okuse. Osim novih kava, mijenjat će se i ponuda hrane s obzirom na godišnja doba.

Što kažu na usporedbe sa Starbucksom?

Ova im usporedba itekako laska. Kao i Starbucks, i kod njih je fokus na kvalitetnim kavama u kombinaciji s malim slasticama, ali i konceptu kava za van. Uzimanje kave za van na kiosku ili na aparatu nije ni približno slično kavama kakve ima Ziggy's jer oni svoje ipak rade ručno, a i kave koje koriste su malo drugačije i kao što smo i rekli, kvalitetnije.

Vrijedi li ga posjetiti?

I za kraj, pitanje svih pitanja, vrijedi li posjetiti Ziggy's Coffee ili ne? Da, da i još jednom da. Službeno su nam postali jedna od onih lokacija na koju ćemo se vraćati iznova i iznova. Osim što želimo isprobati SVE jer okusi zvuče predobro, znamo da ćemo tu dobiti kvalitetnu i veliku kavu.

ziggy's coffee Zagreb budi in uz teen novi kafić zagrebački starbucks ponuda posjetiti ili ne izvještaj posebna kava kava s okusima ledena kava

Još vijesti