Galerija BeThrifty Zagreb BeThrifty Zagreb - 1 BeThrifty Zagreb - 2 +28 BeThrifty Zagreb - 3

Za vikend je u Domu Sportova održano još jedno izdanje buvljaka pod nazivom BeThrifty. Ovo mu nije prvi put da je organiziran u Hrvatskoj, a sigurno nije ni zadnji. Donosimo ti izvještaj i odgovor na pitanje: posjetiti ga ili ne?

Bio je lijep i sunčan vikend, idealno vrijeme za napraviti đir po gradu i skrenuti usput malo do Trešnjevke i Doma sportova gdje se održavalo još jedno izdanje buvljaka BeThrifty. Poznat je po tome da se na njemu odjeća kupuje na kilograme i da je gužva. To su dvije glavne stvari koje smo znali o njemu. I to da se mogu pronaći poznati brendovi poput Adidasa, Nikea i sličnih. Kada se održavao prošlih nekoliko puta, bila je prava navala i činilo se da su posjetitelji itekako zadovoljni. Zvuči kao mjesto na kojem svatko tko voli modu želi biti. Kako nam je bilo i što ti sve imamo za dojaviti o ovom buvljaku? Isplati li se otići kada bude sljedeći put? I što te točno tamo čeka? Nastavi čitati i sve ćeš saznati. Krećemo s pozitivnim stvarima koje su nas oduševile.

BeThrifty Zagreb - 29

Plus: Ulaznice su besplatne

Za ovaj će ti buvljak trebati ulaznica. Na svu sreću, to ne znači i da ćeš ju morati platiti. Ulaznice su besplatne, ali limitirane. Imali su određeni broj besplatnih ulaznica, a kada se te rasprodaju, cijena se dizala na 3 eura. Dobra je vijest da se besplatne ulaznice nisu rasprodale. Cijelo se vrijeme tako zapravo moglo ući besplatno. Tako da ako ništa i ne kupiš, nema veze.

BeThrifty Zagreb - 34

Plus: Gužva nije prevelika i nema stajanje u redu

Za razliku od prošlih izdanja, sada nije bila tolika gužva. Iz BeThriftyja su se dosjetili jedne super stvari, a to je da su se ulaznice mogle kupiti za određeno vrijeme, primjerice od 13:30 do 15 h ili od 16:30 do 18h i tako za sva vremena od ujutro do navečer. Samim time se nije stvarala gužva i nije bilo čekanja za ulazak jer je sve išlo poprilično glatko. Zbog toga ni unutra nije gužva. Ima ljudi, ali ne toliko da ne možeš hodati ili kopati po odjeći.

Plus: Ima raznolike odjeće

Hoćeš pletenu majicu, hoodicu, majicu svog najdražeg benda, hlače, torbicu, jaknu, krzneni kaput, majicu od flisa, traper košulju ili odjeću za sport – tamo ima svega! Čini se kao da imaju milijun kategorija. S obzirom da je još zima, čini se i da je fokus bio više na zimskoj garderobi, ali se itekako moglo pronaći i stvari za proljeće / ljeto. Stalci s odjećom su natrpani i odjeće definitivno ima itekako puno za birati. Samo treba uzeti vremena i kopati! Pomicati doslovno stvar po stvar i tražiti. Tako se kupuje na buvljacima.

BeThrifty Zagreb - 5

Plus: Odjeću možeš i isprobati

Nezgodne je neke stvari poput hlača ili suknje kupiti bez isprobavanja jer je lako fulati veličinu – to nikako nije problem jer je ovdje postavljeno nekoliko kabina za presvlačenje, ispred kojih također nema velikih redova ni gužve.

BeThrifty Zagreb - 2

Plus: Možeš provjeriti koliko imaš kilograma odjeće prije nego dođeš na blagajnu

Ono što smo se malo bojali po dolasku je kako ćemo znati koliko kilograma odjeće imamo. Ne želimo baš doći na blagajnu i saznati da imamo više nego što smo planirali kupiti. Na dva mjesta su bile postavljene vage na kojima je svatko mogao izvagati odjeću. Samo se trebalo staviti odjeću i vaga pokaže koliko imaš kilograma i koliko će te to novaca koštati. Jako dobro!

BeThrifty Zagreb - 25

Plus: Može se pronaći dobra odjeća

Na prvu, kada se vidi ta velika količina odjeće, čini se da nećeš ni stići sve pregledati u to vrijeme koliko traje ulaznica, ali sve se stigne bez problema. Ima sasvim dovoljno vremena za sve pregledati bez panike, isprobati i kupiti. Na ulazu svatko dobije platnenu vrećicu u koju može stavljati odjeću dok shoppingira, nešto kao košarica za stvari u običnim dućanima. Ima svakakvih stvari i moguće je iskopati dobre komade. Ljudi su nam pokazali svoje ulove i neki su imali toliko dobre komade da nam je došlo da im ih uzmemo. Dakle, ima odjeće, samo treba kopati.

BeThrifty Zagreb - 15

A sada prelazimo na one stvari koje su nas pomalo razočarale…

Minus: Nered je

Diže nam se kosa na glavi kada vidimo u dućanima da je sve razbacano i da je odjeća po podu. Ovdje je takva situacija. Ako voliš da je sve uredno složeno na policama i vješalicama, to na buvljaku nećeš naći. Na njima je više kreativni nered. Ipak, ne vidimo razloga zašto bi toliko odjeće bilo po podu i posvuda razbacano kao ovdje. Malo odbija, ali nije nešto što je strašno i neoprostivo.

Minus: Nije toliko jeftino koliko se čini na prvu

Misliš si kao kilogram odjeće za 39 eura zvuči kao prilično dobar deal. Dok ne kreneš vagati i vidiš koliko malo stane u kilogram odjeće. Znaš li da je kilogram već ako samo uzmeš dvije hoodice ili dvije toplije majice? 39 eura za dvije second hand hoodice i ne zvuči baš kao toliko dobar deal koliko se činilo na prvu. Većina nema veliki budžet i puno novaca za trošiti pa ovo baš i nije malo. Ako imaš veći budžet, onda ovo za tebe neće biti minus. Puno se bolje može proći u second hand dućanima.

Minus i plus: Odjeća je staromodna, ali ima i bisera

Nismo niti očekivali da ćemo pronaći odjeću koja je u trendu, ali nismo očekivali niti toliko komada koji izgledaju prilično staromodno. Ponavljamo, pronađe se itekako fora stvari i nije sve staromodno i retro, samo treba kopati. No, dobar dio odjeće je. Sve tu ovisi i kakav stil imaš i što želiš pronaći. Moglo se pronaći skroz super hoodica i majici na zakopčavanje, kao i traper košulja i kariranih košulja. Dakle, nije sve loše, daleko od toga. Majice kratkih rukava jedna su od kategorija gdje smo očekivali da ćemo se razbacati, ali puno ih je bilo s čudnim natpisima. Ipak, na svakom stalku s odjećom možeš pronaći neki biser, zato je na takvim događanjima bitno kopati, kopati i samo kopati. Moda je subjektivna i nešto što je nekome ružno, drugome će biti lijepo. Hlača nije bilo toliko puno, a haljine nisu ni postojale kao kategorija.

BeThrifty Zagreb - 33

Zaključak – otići ili ne?

Kada se sve zbroji i oduzme, rekli bismo da je prevagnulo – OTIĆI. S obzirom da se lako mogu uhvatiti besplatne ulaznice, isplati se ugrabiti ju i otići prošetati i vidjeti što se nudi. Nigdje ne piše da moraš nešto kupiti. Uvijek se održava za vikend pa je idealno i za ubiti višak slobodnog vremena i podružiti se s prijateljicama. Tko zna – možda čak i pronađeš neke jako fora komade koji će biti totalno jedinstveni i kakve nitko drugi neće imati.

bethrifty izvještaj buvljak Zagreb second hand kupovina second hand odjeća kako izgleda bethrifty modni buvljak budi in uz teen

Još vijesti