Romeo + Juliet

Očekujemo nekako da će romantični filmovi imat sretan kraj, ali s ovih 10 to nije slučaj. Oni su otišli u malo drugačijem smjeru, onom smjeru za koji ti treba paketić papirnatih maramica.

Ne moraju svi romantični filmovi imati sretan kraj, dapače, nekada je dobro promijeniti stvari pa da kraj za gledatelje bude neočekivan. Iako nam slomi srce i suze nam krenu u potoku, opet nam je drago jer nije bio još jedan film na istu foru kao i svi drugi. Nije realno da će svaka ljubav završiti sretno pa ovakvi filmovi daju i dozu realnosti gledateljima. Ukoliko tražiš film koji nema sretan završetak onda si na pravom mjestu. Imamo 10 romantičnih filmova čiji kraj neće biti lijep niti onakav kakav možda očekuješ. Krajevi ovih filmova će ti slomiti srce.

Emma i Red, White & Royal Blue Romantični filmovi koji su nastali po knjigama: Ovih 12 su snimani po knjizi i nisu razočarali gledatelje

1.Atonement
Briony, 13-godišnja djevojka, promijeni živote nekoliko ljudi nakon što osudi ljubav svoje starije sestre Cecilije za zločin koji nije počinio. On završi u Drugom svjetskom ratu, a Cecilija postane medicinska sestra i prekine odnos sa svojom obitelji zbog toga što su se umiješali između nje i njene ljubavi. Što se dogodi s parom i hoće li se uspjeti spojiti opet na bojišnici? Nećemo ti otkriti!

2.One Day
Priča prati dvoje ljudi, curu i dečka, koji se upoznaju na faksu i dogovore se da će se ponovno vidjeti svake godine na isti dan. Nakon 20 godina takvog viđanja, konačno se spetljaju, no malo prekasno jer život se odlučio umiješati.

3.Me Before You
Film koji je nastao po knjizi! Pratimo mladu djevojku koja prihvati posao njegovateljice dečka Willa, ogorčenog mrzitelja svijeta. Will je ostao paraliziran od vrata prema dolje i Lou se 6 mjeseci treba brinuti za njega. U tih se 6 mjeseci zaljubi u njega, kao i on u nju. No, njihova je ljubavna priča jedna od onih koje nemaju sretan kraj.

4.Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Jima Carreyja smo navikli vidjeti u komedijama, a s Kate Winslet glumi u ovoj, još jednoj, tužnoj ljubavnoj priči. Nakon što par prekide, odluče otići na novi medicinski tretman na kojem će im izbrisati pamćenje.

5.Blue Valentine
Ovaj ti film ne preporučujemo da pogledaš ako si u sretnoj vezi jer bi ju mogla početi preispitivati. S glavnim se likovima svaki par može barem malo poistovjetiti. Pratimo par koji je zapeo u vezi koja ne ide nigdje, iako su krenuli kao sretan par.

6.Five Feet Apart
Ukoliko voliš „Greška u našim zvijezdama“, voljet ćeš i ovaj film. Prati dvoje tinejdžera koji su ozbiljno bolesni, ali se uspiju jedno u drugo zaljubiti u bolnici. Problem je taj što se ne smiju jedno drugome približiti jer bi to moglo biti kobno.

7.A Walk to Remember
Ultimativni film za plakanje. Krene kao svaka druga tipična romantična komedija, ali kraj je onaj zbog kojeg je film dospio na ovu listu. Zločesti se dečko zaljubi u dobru i uzornu učenicu, ali ono što on ne zna je da ona od njega skriva jednu veliku tajnu. Tajnu zbog koje gledatelji na kraju filma rone suze.

8.Romeo + Juliet
Romeo i Julija nikada ne može imati sretan kraj pa tako ni u ovom filmu. Nemoj misliti da je film dosadan zato što ti je ova knjiga na popisu lektire zadala glavobolje. Film je odličan, smješten u novije doba, a u glavnoj je ulozi Leonardo DiCaprio.

9.Malcolm & Marie
Ukoliko tražiš stvarno drugačiji film, onda je ovo jedan s kojim možeš probati. U glavnoj je ulozi Zendaya, što je jedan od pluseva. Malcom i Marie imaju disfunkcionalnu i toksičnu vezu, a sve eskalira jedne večeri kada dođu na rub prekida.

10.All the Bright Places
Dvoje se tinejdžera upozna i spoji preko projekta koji rade zajedno na nastavi u školi, zaljube se jedno u drugoga, ali oboje se bore s unutarnjim demonima i teškim problemima. Priča završava tragično i neočekivano.

Lana Condor i Anthony De La Torre Slavni parovi koje želimo vidjeti da glume zajedno u romantičnim filmovima – bili bi to top filmovi

romantični filmovi drugačiji filmovi nemaju sretan kraj rasplakati te tužni ljubavni filmovi veze nemaju sretan kraj lista filmova što gledati

Još vijesti