Emma i Red, White & Royal Blue

Puno filmova i serija nastaje po knjigama – neki od njih razočaraju gledatelje jer nisu ispali onako kako su smo si to zamišljali dok smo čitali knjigu, a neki nas obore s nogu. Ovi su filmovi nastali po knjigama i stvarno su dobri.

Nezgodno je snimati filmove i serije po knjigama jer će dosta ljudi već imati očekivanja. Želimo da film dočara knjigu, ali to nije uvijek moguće jer treba 300-400 stranica priča sažeti u oko 2 sata filma. Uvijek će neki dio ispasti ili će se priča morati malo prilagoditi. Bez obzira na to, drago nam je vidjeti kada neka knjiga koju smo čitali i koja nam je bila dobra, postaje film. Uvijek nekako od takvih filmova imamo i veća očekivanja. Postoji puno romantičnih filmova koji su zapravo nastali po knjigama, a za neke možda niti ne znaš da postoje i u verziji kao knjiga. Uz to, svi su ovi filmovi ispali odlični pa nećeš požaliti ni ako pogledaš film ni ako pročitaš knjigu.

1.Pride & Prejudice
Sigurno si čula za spisateljicu Jane Austen, pogotovo ako voliš čitati ljubavne knjige. Ona je napisala i „Ponos i predrasude“, knjigu koja je postala jako popularan film s Keirom Knightley i Matthewom MacFaydenom u glavnim ulogama kao Elizabeth i Darcy. Glavni likovi prolaze put od mržnje do ljubavi.

2.Red, White & Royal Blue
Najnoviji film koji je tek nedavno izašao, ali se o njemu dosta priča. Priča prati sina američkog predsjednika i britanskog princa koji se ne mogu podnijeti i to prijeti problemima u međunarodnim odnosima. Natjerani su praviti se da su si dobri, a to na kraju rezultira i nekim većim osjećajima. Knjigu je napisala Casey McQuiston.

3.The Notebook
Uz Jane Austen, jedan od najpoznatijih pisaca ljubavnih romana je Nicholas Sparks. On je napisao i popularnu „Bilježnicu“ koje je pretvorena i u film. Sigurno ti ne moramo pisati puno o njemu – a ako još uvijek nisi gledala ni čitala samo ćemo ti reći da se radi o velikoj ljubavnoj priči koju moraš pogledati.

The Kissing Booth KVIZ: Pokazat ćemo ti jednog lika iz filma, a ti pogodi o kojem se teen filmu radi!

4.P.S. I Love You
Cecelia Ahern piše divne ljubavne romane, a ovo je samo jedan od njih. Ne znamo je li emotivniji film ili knjiga. U fokusu je mlada udovica koja sazna da joj je muž prije smrti ostavio 10 poruka koje bi joj trebale pomoći smanjiti bol i potaknuti ju da krene u novo poglavlje svog života. Pripremi se na suze.

5.The Kissing Booth
Kao i tri filmska nastavka, tako postoje i tri knjige. Film je sniman po knjigama, a osim tri glavne knjige po kojima se snimao film, autorica Beth Reekles je napisala i dodatne dvije knjige: „The Kissing Booth Road Trip“ i „The Beach House (A Kissing Booth Story)“.

6.Crazy Rich Asians
Istoimenu knjigu je napisao Kevin Kwan, a zabavna ljubavna priča će te sigurno osvojiti jer već je osvojila milijune ljude. Djevojka iz New Yorka se zaljubi u dečka iz Singapura, a veza im se nađe na kušnji kada ona odlazi s njim u Singapur upoznati njegovu tradicionalnu obitelj. Zabavit ćeš se s ovim filmom i knjigom!



7.Me Before You

Priča koja prati djevojku iz malog grada koja postaje njegovateljica paraliziranom mladiću – i zaljubi se u njega, kao i on u nju. U ovom filmu i knjizi imaš sve: ljubav, smijeh, tugu i suze.

8.To All the Boys I've Loved Before
Ne znamo je li veći hit bio film ili knjige, no ako ti je slučajno promakla ta informacija, da priča o Lari Jean i pismima je zapravo nastala po istoimenim knjigama. Napisala ih je Jenny Han, spisateljica koju trebaš imati na oku jer piše super knjige za mlade.

9.Five Feet Apart
Za „Grešku u našim zvijezdama“ svi znaju da je film koji je nastao po knjizi Johna Greena, a znaš li da je i ova tužna priča sa sličnom tematikom također nastala po knjizi? Napisala ju je Rachael Lippincott, a mnogi za knjigu kažu da je čak i bolja od filma jer je realističnija.

Filmski poljupci Filmski poljupci za pamćenje: 12 romantičnih poljubaca iz filmova koji nisu nerealni - i ti ih možeš imati

10.Emma
Još jedna knjiga autorice Jane Austen koja je pretvorena u film. Anya Taylor-Joy je tako odlično odradila ulogu Emme. Emma je djevojka koja si ne može pomoći i koja jednostavno kao Kupid mora spajati ljude, sve, od prijatelja do obitelji. Iako ima dobre namjere, njena spajanja ne završavaju baš tako dobro kako je očekivala. Na kraju se i sama Emma zaljubi, a je li uspjela spojiti i sebe? Nećemo ti otkriti!

11.Silver Linings Playbook
Još jedan popularan romantični film za koji mnogi ne znaju da je zapravo sniman po knjizi. Knjigu je napisao Matthew Quick, a film je po popularnosti ovaj put čini se prešišao knjigu. Možda neće svakome ovaj film biti zanimljiv, ali definitivno je na hvali kao jedan od onih koje se isplati pogledati.

12.Love, Simon
Film je nastao po knjizi „Simon vs the Homo Sapiens Agenda“ autorice Becky Albertalli. Teen priča o Simonu je osvojila mnoge mlade gledatelje, a neki su se možda i pronašli u njoj. Postoje razlike između knjige i filma, a nećeš pogriješiti ni s jednim odabirom.

film knjiga romantični filmovi slatki filmovi filmovi nastali po knjigama prijedlozi za gledati filmska lista

Još vijesti