Harry Potter

Obožavatelji Harryja Pottera misle kako znaju sve o kompletnoj trilogiji ovih filmova ili knjiga. Možda znaju oni koji su zaista najvjerniji njegovi fanovi, ali smo sigurni da je većini promaknuo ovaj detalj koji se pojavljuje na samom kraju posljednjeg nastavka, Darova smrti.

Lik Harryja Pottera poznat je po mnogočemu – od činjenice da je ostao bez roditelja te da se cijeli život bori sa zlikovcem koji je ubio njegove roditelje pa sve do poznatog ožiljka kojeg ima na čelu u obliku munje. Upravo taj ožiljak mu je napravio Voldemort, zlikovac protiv kojeg se borio dugi niz godina. Još jedna zanimljiva činjenica je ta da je taj njegov ožiljak bio izrazito osjetljiv te ga je često znao boljeti.

Slika nije pronađena Robert Pattinson otkrio tajnu poveznicu između likova koje je glumio u 'Sumraku' i 'Harryju Potteru'

Razlog boli je Voldemortova blizina u tom trenutku gdje se je Harry nalazio, a sve se zapravo radi oko toga da se u Harryju nalazi dio Voldemortove duše koja mu zapravo uzrokuje tu bol preko ožiljka. No, kako piše Tyla, zanimljivost u posljednjem nastavku pod nazivom 'Darovi smrti' je ta da unutar scene gdje Harry, Ron i Hermiona prate svoju djecu na vlak za prvo polugodište u Hogwardsu, Harryjev ožiljak se skoro pa ni ne vidi.

To je vidljivo u ovom videu na pedeset i prvoj sekundi u trenutku kada Harry dolazi do svojeg sina. S obzirom na to da je ova trilogija zaista velika, sigurni smo da većina nije primijetila kako njegovog ožiljka više ni nema, a nema ga zato jer dugi niz godina nije osjetio Voldemorta u blizini i samim tim se nije aktivirala i osjetljivost u ožiljku koju je inače imao.

Slika nije pronađena Dumbledore je zapravo zli spletkaroš? Nova Harry Potter teorija dobro će uzdrmati svakog fana

harry potter ožiljak zanimljivost darovi smrti

Još vijesti