Slika nije pronađena

Koliko je Harry Potter serijal kompleksan i pun detalja najbolje otkrivaju ovakve sitnice koje se saznaju tek godinama i godinama nakon što su knjige i filmovi izašli. Neke stvari ne upadnu u oči sve dok 100. put ne kreneš čitati sve ispočetka.

Čak iako misliš da si najveći fan i da znaš sve o serijalu Harry Potter, najvjerojatnije ipak ne znaš. Kroz knjige su skriveni različiti detalji, dvostruka značenja i tko zna što sve ne! Ali fanovi to malo po malo otkrivaju. Sada su otkrili jedan detalj iz prvog susreta Snapea i Harryja Pottera koji nitko nije skužio. Radi se o prvoj rečenici koju je Snape ikada rekao Harryju. Na prvi se pogled čini samo kao da ga Snape maltretira, ali na drugi pogled...

Njihov je prvi susret bio na predavanju koje je držao Snape, a rekao mu je: 'Potter! Što bi dobio kada bi dodao korijen čepljeza (biljke) u prahu u smjesu biljke pelin?' Naravno Harry nije znao odgovor, a Hermiona je u sekundi već imala ruku u zraku. Ali, iako se čini da je pitanje o biljkama, zapravo nije. Fanovi su otkrili da je Snape zapravo ovime otkrio Harryju da poznaje njegovu mamu. Kako? Čepljeza (ili engleski asphodel) je vrsta cvijeta ljiljana (na engleskom: lily), a biljka pelin je simbol 'odsustva/izostanka nečega' ili 'gorkog žaljenja za nečime/nekime'. Je li Snape time htio reći Harryju da mu je žao što je Lily umrla? Fanovi su uvjereni da tu mora biti neka tajna poruka ovog ili sličnog značenja jer je prevelika slučajnost.

Pogledajte još:

Harry Potter je odrastao i postao zavodnik: TikToker koji izgleda identično kao ovaj lik osvaja fanove

Kako izgledaju? Glumci iz Harryja Pottera prije vs. danas: Promjene su kod nekih drastične! [FOTO]

Harry Potter teorije koje su lude i nevjerojatne, ali jako imaju smisla! Je li ovih 6 stvarno moguće?

upoznavanje snape zanimljivost harry potter

Još vijesti