Slika nije pronađena

Od sada ćeš gledati filmove skroz drugim očima. Fanovi malog čarobnjaka sasvim su slučajno naletjeli na skroz novu teoriju koja mijenja sve. Navodno je autorica stvorila zlikovca, a da toga možda niti sama nije bila svjesna.

Dovoljno je da si pogledala i jednog ili dva nastavka Harryja Pottera i jasno ti je tko su dobri likovi, a tko su zlikovci. Ravnatelj škole, Dumbledore se prikazuje kao jedan od najvećih čarobnjaka svog vremena, ali koliko god bio moćan, i dalje je prava dobrica, nije dozvolio da mu moć udari u glavu. Ili? Fanovima se dobro uzdrmao svijet kada je jedna osoba istaknula prilično zanimljivu teoriju o njemu. A to je da je on zapravo zao spletkaroš. Prije nego što kažeš da nema šanse kako je to istina, postoji objašnjenje i razlozi koji to potvrđuju. Ako se zadubiš malo dublje u priču, ispada da je upravo Dumbledore krivac što su Harryjevi roditelji umrli.

Iako je Voldemort zlo nad zlom, izgleda da nije ni Dumbledore daleko, zapravo mu je vrlo blizu po ovoj teoriji. Njemu je bilo u interesu da James i Lily umru, ali mu je isto tako bilo u interesu da Sirius Black završi u zatvoru, kako Harry ne bi imao nikoga i kako bi ga poslali njegovoj rodbini. I tako će on postati glavni kojem je stalo do Harryja i tko se brine za njega, piše Tyla.

Dumbledore, kao jedan od najvećih čarobnjaka ikada, dobro je znao da je jedini način da se porazi Voldemort – upravo Harry Potter, jer tako je reklo i proročanstvo. Po ovoj teoriji, morao je maknuti s puta sve Harryju drage osobe, kako bi zadobio njegovo apsolutno povjerenje, i kako ga kasnije nitko ne bi zaustavio u tome da iskoristi Harryja u borbi protiv Voldemorta. Da su Harryjevi roditelji ostali živi i da Sirisu nije otišao u zatvor, možda ne bi niti dozvolili da Harry bude toliko u opasnosti. Ipak, ovo je samo teorija, ali zvuči itekako zanimljivo.

Pogledajte još:

Daniel Radcliffe i Emma Watson otkrili tko su im bile tajne simpatije na snimanjima Harryja Pottera

Zagorska verzija Harryja Pottera koja nasmijava internet: Dragec Malfoj i ovdje radi probleme

Harry Potter teorije koje su lude i nevjerojatne, ali jako imaju smisla! Je li ovih 6 stvarno moguće?

teorija dumbledore harry potter

Još vijesti