Halle Bailey kao Mala sirena

Ako ste već bili ili tek namjeravate otići u kino pogledati Disneyev film „Mala sirena“, ne možete ne primijetiti dugu crvenkastu kosu glavne glumice koju je utjelovila Halle Bailey.

Iako ste možda pomislili na prvu da je riječ o perici, to nije tako, već je frizerski tim predvođen Camillom Friend zaslužan za crvene uvojke morske sirene koja se zaljubljuje u princa.

Filmski tim je kosom želio naglasiti Halleino afroameričko podrijetlo. Halle nije željela rezati svoje duge uvojke, a perika na dugoj kosi jednostavno ne bi bila sretno rješenje. Kako piše Variety, održavanje Halleine kose crvenom tijekom procesa snimanja te dodatak ekstenzija i održavanje dredova, koštali su 150 tisuća dolara.

U filmu su nastojali što uvjerljivije kopirati kadrove iz kultnog crtića pa tako i scenu u kojoj Mala sirena izlazi iz mora i zabacuje kosom u zrak.

No, ta je scena Halle umalo koštala života.

„Ta je scena bila jako zabavna. Bilo je teško, jer mi je kosa bila jako teška. Kad je bila mokra, bila je poput vune i udvostručila je svoju težninu“, rekla je ona u intervjuu za Entertainment Weekly.

Spornu su scenu snimali gotovo cijeli jedan dan, no jedan je trenutak umalo bio kobam.

„Skoro sam slomila vrat“, priznala je Halle što joj se moglo dogoditi zbog teške kose koju je nosila na glavi.

ariel mala sirena kosa male sirene koštala 150 tisuća dolara halle bailey mala sirena disneyeva mala sirena film o maloj sireni halle bailey umalo slomila vrat

Još vijesti