Mala sirena

Svi su iščekivali ovaj film jer se o njemu nije prestajalo pričati. Sada kada je napokon tu – reakcije su podijeljene. Nekima je super, drugima je užas. Bez obzira na sve komentare, svi ga masovno gledaju.

Uvijek je zabavno baciti pogled što se događa iza scene na snimanjima i kako se to snimaju filmovi koje gledamo. Ako se o jednom filmu sada već danima ne prestaje pričati, onda je to „Mala sirena“. Disneyjeva adaptacija popularne knjige naišla je i na oduševljenje i na kritike. Ako si ti netko kome se ovaj film svidio, onda će ti biti zabavno saznati i neke činjenice koje otkrivaju što se događalo iza scene na snimanjima i kako su neke scene nastale. Izdvajamo ti 9 takvih činjenica koje su do sada izašle u javnost, a koje sigurno ne bi očekivala čuti.

Mala sirena i Petar Pan Disney fanovi su otkrili poveznicu između „Male sirene“ i „Petra Pana“ - spaja ih jedan lik

1.Halle Bailey je oduševila redatelja i prije nego što je došla na audiciju
Moglo bi se reći da je ulogu imala u džepu, a da toga nije niti bila svjesna. Prva je koju su pozvali na audiciju, a čak i prije toga, redatelj je znao da želi nju kao Ariel. Osvojila ga je svojim glasom.

2.Kosa koju nosi glumica je koštala 150.00 dolara i trebalo je 12-14 sati da joj naprave frizuru
Ekstenzije koje je Halle nosila su koštale tako puno, da. Ne radi se o običnim ekstenzijama, već posebnima koje su stavljali tako da su ih omatali oko njene prirodne kose. Zbog toga je cijeli proces trajao tako dugo, oko 12-14 sati. Morali su to raditi tako da Halle ne bi morala mijenjati boju svoje kose ili da joj se ne bi promijenila struktura kose.

3.Scenu gdje zamahne s kosom su trebali snimati čak 20 puta
Scena gdje Ariel izroni iz vode i zamahne kosom nije bilo tako lako snimiti. Htjeli su da bude što savršenije moguće i zato su ju ponovili čak 20 puta. Halle se mučila s njom jer joj je kosa bila jako jako teška kada bi se smočila i nije bilo lako dobro zamahnuti kada bi izronila.

4.Halle je morala raditi vježbe za jačanje vrata
Ona i još nekoliko drugih sirena su morale redovito i trenirati – svoj vrat.

5.Glumci koji su mahali travkama u sceni „Under the sea“ su maknuti u post produkciji
U nekim scenama su u kadru bili i brojni drugi ljudi, koji su kasnije maknuti kada se film uređivao. Plesači i lutkari su morali imati plave majice i mahali su travkama, ali u filmu ih nećeš vidjeti.

Mala sirena

 

 

6.Većina je scena snimana u spremniku za vodu
Kada gledaš film, naravno da ovo nećeš vidjeti. Iako izgleda kao da je snimano u moru, na nekoj tropskoj i fensi lokaciji, zapravo je snimano u spremniku za vodu. Nije bilo lako to izvesti, ali uspjeli su!

Mala sirena i Pepeljuga KVIZ: Kojoj si Disney princezi najsličnija po osobnosti?

7.Jonah se skoro utopio na snimanju
Skoro su i ostali bez glavnog glumca! Jonah nije baš najbolji plivač, a kada je snimao neke scene u vodi, morao je nositi na nogama teške čizme koje su ga dodatno povlačile prema dolje. Da se ne utopi, morali su mu na čizmama probušiti rupice, da se ne napune skroz vodom.

 

 

8.Na snimanjima nisu morali stalno nositi repove
Iako u filmu imaju repove, na snimanjima ih većinom nisu morali nositi. Ponekad su ih stavljali samo da bi dobili osjećaj udaljenosti jedni između drugih.

9.Glumac koji je dao glas Flounderu tada je imao 13 godina, danas ima 16
Snimanje filma je trajalo dugo i zbog kovida, kao i zbog kompliciranosti samog filma. Koliko dugo je zapravo sve trajalo najbolje pokazuje upravo ova činjenica.

disney mala sirena film halle bailey zanimljivosti iza scene kako se snimao film zanimljivosti sa snimanja

Još vijesti