Mala sirena i Petar Pan

Nije prvi put da se priča o poveznicama između Disneyjevih crtića i likova, ali sada po izlasku filma „Mala sirena“, ova je priča posebno u fokusu. Neki su se fanovi totalno iznenadili kada su saznali da su „Mala sirena“ i „Petar Pan“ povezani.

Ovo te možda zainteresira da pogledaš originalne Disney crtiće koje si već vjerojatno gledala tko zna koliko puta u djetinjstvu. Tada ovu poveznicu nisi primijetila, ali sada hoćeš. Totalno ima smisla! Internetom se širi teorija da su ova dva crtića povezana preko jednog lika – mame od Ariel. Nečije je oštro oko uspjelo uhvatiti u crtiću „Petar Pan“, oko samog početka, kada su u kadru sirene, da jedna jako liči na Ariel zbog svoje boje kose.

 

Mala sirena i Pepeljuga KVIZ: Kojoj si Disney princezi najsličnija po osobnosti?

Nije toliko crvena kao od Ariel, ali s obzirom da je crtić iz 1953. godine, razlika je i u tehnologiji pa su boje malo manje jarke. Uglavnom, mnogi su uvjereni da je to Athena, mama od Ariel. U „Maloj sireni“ postoji objašnjenje da su njenu mamu oteli pirati u laguni nazvanoj „Mermaid Lagoon“ – i ubili. Ta se ista laguna spominje i u Petru Panu i u njoj se događa dio radnje, a svi znamo da je Kapetan Kuka bio opaki gusar. Je li moguće da je on taj koji je ubio Athenu? Ljudi vjeruju da je!

Sirene u crtiću Petar Pan

Mnogi su uvjereni da se događaji iz „Male sirene“ zbivaju nešto godina nakon događaja iz „Petra Pana“. Neki ovu teoriju dodatno potvrđuju i time da Arielin tata nije htio da ona ide na obalu, upravo zato jer su pirati oteli njegovu ženu i nije htio da se isto dogodi i njegovoj kćeri. Ima li smisla? Ima! Je li točno? Ne zna se jer Disney nikada nije potvrdio ili odbacio bilo kakva nagađanja fanova. Fora je vjerovati da između Disney crtića ima poveznica jer ih to čini još zanimljivijima, pogotovo za gledanje sada u odraslijoj dobi kada ih gledamo malo drugačijim očima.

Halle Bailey kao Mala sirena Kosa Male sirene koštala 150 tisuća dolara, ali je Halle Bailey zamalo koštala i života

disney mala sirena Petar Pan crtić Poveznica Teorija zavjere povezanost disney crtića likovi mama od ariel

Još vijesti