Slika nije pronađena
Iako Disney ima i više od jedanaest glavnih junakinja, samo njih jedanaest je uvršteno na službeni popis princeza. To su Belle, Merida, Rapunzel, Ariel, Tiana, Snjeguljica, Pepeljuga, Aurora, Mulan, Pocahontas i Jasmine.

Sigurni smo da te začudilo što nema svih princeza ovdje, a pogotovo Else, no ne brini. Ona nije na ovom popisu zato što tehnički gledano, ona je kraljica, a ne princeza...
U svakom slučaju, svi im zavidimo. No, bismo li zaista trebali?

Ovo su neke od statistika dobivenih iz raznih istraživanja koje vrijede i za naše princeze!

1. Statistički gledano, barem dvije Disney princeze razmišljaju o estetskim zahvatima

Ovo je možda teško za povjerovati s obzirom na to da su sve princeze gotovo pa savršene po nekim 'standardima' ljepote, no 1 od 5 žena tijekom života pomisli na estetsku operaciju, što znači da od jedanaest princeza, barem njih dvije su razmišljale o tome.

Što misliš, koje dvije su u pitanju? Nama je nemoguće zamisliti da bilo koja od njih htjela bilo što mijenjati na sebi!


via GIPHY


2. Čak tri princeze gotovo pa nikada neće napustiti kuću bez šminke

Po istraživanju provedenom prije sedam godina, čak jedna od tri žena odbija izaći iz kuće ako nije našminkana. Dok nam je to s jedne strane skroz čudno, totalno ih shvaćamo - svi volimo izgledati najbolje što možemo!

I da, jesi li ikada vidjela Disney princezu bez šminke? I mislili smo...

3. Čak njih 8 je u toksičnim prijateljstvima!

Svi znamo onu jednu osobu koja je stalno u nekim lošim odnosima, no jesi li znala da je čak osam od deset žena prijateljica s nekime tko nije dobar za njih? Ne samo da su skoro sve od princeza takve, nego je vrlo vjerojatno i da ti imaš jednu prijateljicu koja je loš utjecaj na tebe!

4. Jedna bi mogla započeti vlastiti biznis!

Statistički gledano, jedna u deset žena će pokrenuti solo posao, a isto vrijedi i za naše princeze - samo Tiana ima posao!

5. Jedna bi se radije mazila sa svojom mačkom nego sa svojim dragim

Istraživanje iz 2013 je pokazalo da jedna u deset žena bi radije odustala od maženja sa svojim partnerom/icom nego sa svojom mačkom. Iskreno, čudi nas da ovaj broj nije i veći! Što misliš, koja je princeza u pitanju? Mi se damo kladiti da je riječ o Jasmine!


via GIPHY


6. Barem šest princeza bi se izjasnilo kao feministkinje!

S obzirom na to da se radi o podacima iz istraživanja starog dvije godine, velika je vjerojatnost da bi danas taj broj bio i veći, ali zasad se držimo toga. Čak šest od deset žena bi se izjasnilo kao feminist, a sigurni smo da bi i Disney princeze bile među njima.

Totalno vidimo Belle i Mulan kao one koje predvode pokret!

7. Dvije princeze kopaju po mobitelu svojeg partnera

Iako su oni prinčevi, a one princeze, svi mogu biti ljubomorni i 'znatiželjni'. Istraživanje je pokazalo kako jedna od četiri žena se odluči na to da pronjuška po mobitelu i vidi gdje se skitaju i što rade, a isto bi vrijedilo za naše princeze - kada bi imali pametne mobitele!

8. Dvije princeze više privlače cipele nego njihovi partneri!

Svi znamo da su cure slabe na cipele, a isto vrijedi i za naše princeze. Čak jedna od njih deset je rekla kako se slaže s gore navedenom izjavom. Sada, kad se radi o princezama, jedna od njih MORA biti Pepeljuga, no koja je druga?


via GIPHY


9. Barem jedna Disney princeza nije u vezi s 'onim pravim'

Možda su njihove priče najčitanije na svijetu, ali istina je da su se skoro sve princeze udale za prinčeve koje nisu dugo poznavale. Iskreno, čudi nas što ovaj broj nije čak i veći! Pokazalo je to istraživanje staro pet godina, a sigurni smo da ti rezultati vrijede još i dan danas...


Foto: Giphy/Pixabay

A.Š.

Pročitaj još:

Otkrivamo – što tvoja omiljena Disney princeza govori o tebi?

LOL 10 mitova iz Disneyjevih filmova u koje svi još uvijek vjeruju

Baš su fora: Disneyeve princeze oživjele u maskama za lice!

disney princeze crtići zanimljivosti cure

Još vijesti