Disney princeze

Iako više nemaš 7 godina, to ne znači da si prerasla Disney. Nitko nikada ne prerasta bajke i crtiće, a pogotovo ne Disney princeze. Svi ih volimo, a evo koju to od svih njih ipak volimo najviše.

Svaka je Disney princeza posebna na svoj način i svaka ima svoje fanove, a koja ih ima najviše? E pa sada se i to zna! Svaka država na svijetu ima svoju omiljenu Disney princezu, a ima ju i Hrvatska! Disney je kroz godine stvorio puno princeza, a ove godine nam dolazi i jedna nova! Vjerojatno si pogledala sve klasične Disney crtiće kao mala i dobro znaš sve njihove princeze te zasigurno imaš i nekog svog favorita. Stranica Play Like Mum je napravila veliko istraživanje u kojem su koristili podatke s Googla i dobili su odgovor na pitanje koja je najpopularnija Disney princeza. A to je Pepeljuga! Svijet se složio da je ona broj jedan. Koja je pak najpopularnija kod nas, u Hrvatskoj? Isto Pepeljuga!

Omiljene Disney princeze - 2

Omiljene Disney princeze - 1

Pepeljuga je jedna od OG Disney princeza, ali kao što možeš vidjeti na kartama, ni novije princeze poput Else nisu u zaostatku i zapravo je Elsa jedna od omiljenijih u Europi. To su podaci koje je otkrio Google! Vjerojatno si primijetila da neke Disney princeze nedostaju na ovom popisu, ali izgleda da one nisu bile dovoljno popularne među ljudima kako bi se uopće našle na listi. Mulan, Tiana, Jasmine, Pokahontas, Merida…sve su to također Disney princeze, ali nešto manje popularne.

A koja je Disney princeza tebi najomiljenija?

Koja ti je omiljena Disney princeza?

Ukupno glasova:

disney princeze najpopularnija Hrvatska u svijetu disney princeze Istraživanje

Još vijesti