Slika nije pronađena

Savjete za dejtanje i osvajanje dečka koji ti se sviđa danas možeš pronaći na svakom koraku – od časopisa do milijun članaka na tu temu koji su dostupni na Internetu, ali sigurno ti nikada nije palo na pamet preuzeti i neke savjete na tu temu od Disney princeza.

Dok gledaš Disney crtiće čini se da se princezama sve stvari jednostavno do kraja poslože na svoje mjesto i završe sretne s dečkom svojih snova. Ne planiraju svoje pothvate osvajanja, neke se čak ni ne trude, a svejedno na kraju sve uvijek završi najbolje moguće. Pa ipak, kroz ovih sedam bajki i princeza koje se u njima pojavljuju možeš i ti nešto naučiti kada je u pitanju ljubav i dejtanje. Imaju i one neke svoje trikove u rukavu koje možda nisi primijetila kada si gledala ove crtiće kao desetogodišnjakinja.

Pepeljuga: Daj dečku do znanja da nisi baš uvijek dostupna i da se mora malo potruditi oko tebe


Nije Pepeljuga bila glupa. Izabrala je pravi trenutak za nestati i pobjeći. Dopustila je princu da je dovoljno upozna da se zainteresira, a onda puf – nema je. Da je ostala, bila bi razotkrivena kao obična djevojka, a ovako mu je ostala u pamćenju kao misteriozna djevojka, a tko još ne voli malo misterije. Tako je natjerala princa da se malo potrudi oko nje. Izazovi su dobra stvar, ako pokažeš da te je lako osvojiti, dečko bi mogao brzo izgubiti zanimanje, treba ga pustiti da se malo pomuči, tako ćeš i znati da mu je dovoljno stalo. Daj mu do znanja da ti se sviđa, ali mu isto tak i daj do znanja da nećeš cijeli dan sjediti kraj moba i čekati da ti se javi.

Snjeguljica: Nemoj se prestati družiti sa svojim muškim prijateljima zbog dečka


Imati muške prijatelje u životu uopće nije loša stvar, zato ih se nemoj odreći kada nađeš dečka. Snjeguljica je imala dobru strategiju, a da toga možda nije ni bila svjesna. Iako princ sigurno nije bio ljubomoran na patuljke i gledao na njih kao na konkurenciju, dečko kojem se sviđaš bi tako mogao gledati na tvoje muške prijatelje. Malo ljubomore i konkurencije nije na odmet. Dejting eksperti otkrili su da su one cure koje imaju puno muških prijatelja društvenije i da vjernije. Možda će se tvoj princ na bijelom konju u početku osjećati malo ugroženim, ali nakon što upozna tvoju mušku ekipa i skompa se s njima, vidjet će da nema razloga za brigu.

Mala sirena: Manje pričanja, više govora tijelom


Ne moraš biti brbljava da bi osvojila njegovo srce. Samo zato što pričanje nije tvoja jača strana, nema potrebe da budeš nervozna i zabrinuta da mu se nećeš svidjeti. Ariel je prodala svoj dar govora za noge, ali je svejedno uspjela uhvatiti princa. Njena tajna? Govor tijela. Ljudi na ovu stvar ne obraćaju previše pažnje, ali govorom tijela reći ćeš puno više nego riječima.

Jasmin (Aladin): Prava ljubav nema predrasuda


Svaka osoba na svijetu je posebna i zaslužuje da ju netko voli i divi joj se baš zbog toga kakva je. Nikada ne smiješ razmišljati na način 'Ovaj dečko je predobar za mene' ili 'Ja sam predobra za ovog dečka'. Nemoj ljude prosuđivati po fizičkom izgledu. Naravno da nećeš biti s nekime tko te fizički ne privlači, ali samo zato što dečko ne izgleda kao Harry Styles ne znači da mu ne trebaš dati šansu. Preveliki ego i umišljenost ti neće pomoći da pronađeš svog princa. Ako ti se neki dečko ne sviđa, barem mu daj šansu i popričaj s njim, možda stekneš novog prijatelja. Da je princeza Jasmin bila uobražena i da nije htjela ni pogledati siromašnije dečke, ne bi nikada upoznala Aladina.

Bella: Fizički se izgled lako promijeni, ali osobnost se ne mijenja


Pretvaranje zvijeri u šarmantnog princa djeluje samo u bajkama, ovako se nešto ipak ne događa u stvarnom životu. Dečko koji ima ružan karakter i ne ponaša se prema tebi s poštovanjem će takav i ostati, nećeš ga ti promijeniti. Zvijer će u stvarnom životu uvijek ostati zvijer. Međutim, ako upoznaš dečka koji ti se sviđa, ali tvoja ga frendica ne lajka zbog neke sitnice u vezi izgleda, nemoj odustati od njega. Ljepota je u oku promatrača, fizički se izgled lako promijeni, ali osobnost ne. Zvijer je u crtiću 'Ljepotica i zvijer' bio fizički neprivlačan, ali je Belli pokazao svoj pravi karakter i koliko je duša. Kada se promijenio u princa, osobnost je i dalje ostala ista.

Zlatokosa: Svi nekada trebaju malu pomoć – čak i tvoj princ


Drži kišobran iznad tebe kada pada kiša, otvara ti vrata, pomaže ti napisati zadaću iako te ne poznaje dobro – i ne očekuje ništa zauzvrat. To je osoba kakvu tražiš. Iako se čini da tako nešto danas nećeš ništa pronaći, hoćeš. Takva bi te osoba došla spasiti čak i da te napadnu zmajevi, zla vještica i sva ostala bića iz noćne more. Iako se on čini kao osoba koja može sve i kojoj ne treba pomoć, pružiti pomoć čak i tada je lijepa gesta koja će ga osvojiti. Nisi Zlatokosa da mu baciš kosu po kojoj će se popeti do tebe, ali napravi neku drugu malu lijepu gestu, nećeš vjerovati koliko će vas to približiti.

Aurora (Uspavana ljepotica): Pusti ga da te ponekad spasi


Naravno da si ti samostalna djevojka i da možeš sve napraviti sama, ali ako ti simpa nudi pomoć oko nečega, prihvati ju. Pusti ga da se osjeća kao heroj i kao da te je spasio, uz to ga nagradi i pusom i obraz naravno – i bit će izvan sebe od sreće. Dečki se vole osjećati korisno, zato mu dopusti ponekad da te 'spasi', takve male sitnice su te koje će ti pomoći da ga do kraja osvojiš.

Foto: Imdb

M.T.

Pogledajte još:

Gdje odvesti simpu na dejt? Donosimo ti 10 super ideja gdje otići i što raditi u zimskim mjesecima

Kemija ili ne baš - mora li postojati fizička privlačnost da bi veza bila uspješna?

*OPREZ* Mi smo ih pitali, oni su nam otkrili! Što sve dečki misle da bi cure trebale znati o njima?

ljubav taktike osvajanje simpa princeze disney

Još vijesti