Beyonce

Beyonce je ušla u povijest kao pjevačica s najviše osvojenih Grammyja.

Tijekom svog govora, zahvaljivala je svom suprugu, djeci, pokojnom ujaku koji se deklarirao kao homoseksualac te je naglasila kako je svoj album posvetila crnačkoj i queer plesnoj kulturi.

Željela bih zahvaliti queer zajednici na vašoj ljubavi i izmišljanju ovog žanra“, rekla je Beyonce, što danima poslije izaziva negodovanje.

Društveni mediji puni su negativnih komentara zbog njezinog govora. Ljudi joj predbacuju što je u svom govoru spominjala LGBT zajednicu, nakon što je nastupala u Dubaiju za 24 milijuna dolara. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima homoseksualnost se naime smatra ilegalnom, a Beyonce tamo nije izvela niti jedan hit sa svojeg novog LGBTQ+ albuma.

 

 

„Beyonce je zahvalila queer zajednici na dodjeli Grammyja, nakon što je dobila 24 milijuna dolara za nastup u Dubaiju gdje su homoseksualnost i promjena spola nezakoniti. Zašto velike i slavne osobe misle da mogu imati jedno i drugo“, napisala je jedna korisnica Twittera.

 

 

„Hmm, Beyonce je zahvalila queer zajednici u svom govoru na Grammyjima, ali nedavno joj je plaćen iznos da svira u Dubaiju gdje je protuzakonito biti queer i kažnjivo smrću. Čini mi se pomalo licemjerno“, još je jedan u moru negativnih komentara na račun Beyonce.

Iako su američki mediji tražili komentare od pjevačice ili njezinog PR tima, nitko se još uvijek nije oglasio po pitanju tih kritika.

beyonce kritike na račun Beyonce Beyonce i LGBT zajednica kritike zbog nastupa u Dubaiju kritike zbog govora na grammyju

Još vijesti