Prištići na licu

Taman kada pomisliš da ti se koža smirila i da su prištići otišli, krenu izbijati novi. Oni mogu biti jako iritantni, a nekada su krivac tvoje krive navike kojima ih potičeš da se pojave, a nekada je jednostavno razlog to što si u pubertetu.

Nekada jednostavno nema spasa i moraš pričekati da ti prođe pubertet da ti prištići u potpunosti nestanu. Pa ipak, nekada nije uopće to slučaj, već jednostavno radiš krive stvar s kojima potičeš da se pojave, umjesto da ih otjeraš. Svi želimo čisto lice, a puno je puta to i moguće, samo što ne znamo da radimo neku grešku. Jedna stvar može stajati na tvom putu do čistog lica, a moguće da je neka od ovih. Ovo su neki od najčešćih razloga zbog kojih ne prolaze prištići i stalno se iznova i iznova javljaju.

1.Koristiš krive proizvode za lice
Za čišćenje lica trebaš koristiti proizvode za tvoj tip kože i paziti da ne pretjeraš sa skin care rutinom. Ne treba ti 10 koraka i hrpa proizvoda. Nekada baš miješanje nekih seruma može napraviti kaos na tvom licu. Nekada jednostavno koristimo krivi gel za umivanje. Dobro pregledaj i prouči proizvode koje koristiš, pokušaj izbaciti neki ako ih imaš previše i raspitaj se koji su drugima najviše pomogli.

2.Ne radiš baš ništa i samo čekaš da odu
Neki misle da će prištići otići sami od sebe i ne poduzimaju baš ništa. Da, mogu i tako otići, ali ćeš čekati puno dulje nego da si krenula raditi nešto po tom pitanju i pokušati ih se riješiti. Ne raditi ništa za svoju kožu neće pomoći.

3.Tvoje je prehrana koma
Bitno je što jedeš. Sigurno ti je već itekako jasno da postoji hrana nakon koje će ti prištići posebno doći – to je ono što trebaš svesti na minimum. Ne izbaciti do kraja, samo smanjiti što je više moguće. I početi se hraniti zdravije i kvalitetnije. Puno puta je baš prehrana krivac što su ti prištići non stop na licu. Nekima će to biti majoneza, nekima čokolada, a drugima kruh.

Mikayla Nogueira Način šminkanja s kojim ćeš najučinkovitije prekriti akne i prištiće na lice – neće se ni malo vidjeti

4.Kada ti se prištići smire, vraćaš se starim lošim navikama
Prestaneš brinuti o njezi lica, hraniš se loše, ne spavaš, ne skidaš šminku navečer… Čak i kada prištići odu, trebaš nastaviti s rutinom koju si počela imati, jer čim staneš, i oni će se vratiti.

5.Prečesto pereš lice
Jednako kako nije dobro ne prati lice, nije ni dobro prečesto ga prati i to pogotovo s različitim proizvodima. Nije dobro na lice non stop nabacivati svašta nešto, jer to će u nekom trenu prestati biti dobro za tebe i početi raditi kontra efekt.

charli d'amelio Charli D'Amelio objavila nekoliko fotki bez šminke i pokazala kako realno izgleda koža 17-godišnjaka [FOTO]

6.Ne mijenjaš redovito jastučnicu
Svaki tjedan bi trebala promijeniti jastučnicu
. Pogotovo ako imaš problema s kožom. Ovo je minimalno. Sve duže od toga, nije dobro za tvoje lice. Jednako tako i ručnik s kojim brišeš lice nakon umivanja…ne možeš tjedan dana koristiti isti. Češće ga mijenjaj, a ako možeš, koristi umjesto ručnika papirnate salvete za obrisati lice.

7.Stresiraš se oko stvari na koje ne možeš utjecati
Stres je glavni izvor raznih problema pa tako i prištića. Na koži će ti se vidjeti kada nešto nije kako treba. Ako te zabrinjava nešto na što možeš utjecati – kreni to rješavati, a ako te zabrinjava nešto na što ne možeš utjecati, pokušaj sama sebi objasniti da tu ništa ne možeš i zaposli misli s nečim drugim.

8.Ne spavaš dovoljno
Trebala bi spavati oko 7-8 sati, sve drugo je premalo. Tvom tijelu treba odmor, a ako ga ne dobiješ, bit ćeš više nervozna, pod stresom i koža će ti to osjetiti. Rezultat? Prištići.

9.Ne piješ dovoljno tekućine
Povećaj količinu vode koju popiješ u danu. Nemoj očekivati razliku u jednom danu, već napravi ovo svojom novom navikom i kroz neko ćeš vrijeme vidjeti je li pomoglo. Kada ti tijelu nedostaje vode, ono će početi stvarati previše masnoća i začepiti ti pore, koje onda dovode do pojave prištića.

pristici akne ne prolaze čisto lice razlog problem što radiš krivo čista koža problematično lice