Prištići na licu

Još jedan pomalo čudan savjet koji se širi društvenim mrežama. Na TikToku se počeo sve više sherati video u kojem cura otkriva svoj neobičan način kako se riješila prištića. Koristile je kao umivalicu šampon za kosu.

Do sada smo već naučili da svaki savjet koji vidimo na TikToku ili Instagramu trebamo uzeti s dozom opreza. Puno su se puta ljudi zeznuli jer su slijepo slijedili savjete koje su tamo čuli. Jedan od posljednjih koji nam je zapeo za oko odnosi se na rješavanje problema s prištićima. Oni koji ih se ne mogu nikako riješiti spremni su isprobati bilo što, sve samo da ih se riješe.

Čista koža Imala je problema s prištićima i koristila 100 proizvoda – i onda je jedan napravio razliku

Zato je dobro prije provjeriti koliko je to stvarno sigurno i pametno prije nego što pokušaš. No, najprije da vidimo što je to ona koristila i što joj je to pomoglo riješiti se prištića. Šampon za kosu! Da, dobro si pročitala, umjesto gelova za umivanje, koristila je šampon iz drogerije. Ipak, ne bilo koji.

 

@elysemyers

you ever look at a word so long it starts to look like a made up word? my brain started convincing me ‘zinc’ wasn’t the right spelling by the end of editing this. 😂

♬ original sound - Elyse Myers

 

Head & Shoulders ili bilo koji drugi šampon protiv peruti. Zvuči čudno, ali ona tvrdi da se godinama tako umivala i nije imala niti jedan prištić. Čim je prestala, evo i prištića. Isprobala je razne proizvode za lice namijenjene upravo za ovaj problem i ništa se nije događalo. Odustala je i vratila se svom šamponu protiv peruti i prištići su se počeli povlačiti.

 

 

O čemu se tu zapravo radi i može li ovo stvarno djelovati? Da! U nekim slučajevima može. Pomoći će ako se radi o prištićima i aknama koji su nastali zbog pretjeranog znojenja tvoje kože i zato što je masna pa se u porama nakupljaju masnoće i ulja. U tom slučaju šampon protiv peruti pomaže, to je potvrdio čak i doktor. Bitno je da šampon sadrži ove sastojke: cink, selen sulfid (selenium sulfide) i ketokonazol (ketoconazole). Na etiketi čitaj sadrži li te sastojke, a ako da, onda će pomoći.

 

@hyram LITTLE BUMPS aka FUNGAL ACNE 🥵😪 LINK IN BIO 💫 #skincarebyhyram ♬ Intentions (Instrumental Version) [Originally Performed by Justin Bieber & Quavo] - Elliot Van Coup

 

Ako se odlučiš ovo isprobati, pametno je da isprobaš prvo na samo jednom dijelu lica, manjem dijelu i vidiš kako će ti koža reagirati. Ovo možeš koristiti ako imaš i prištiće i akne i na drugim dijelovima tijela. Ne bi trebala to koristiti češće od jednom ili dva puta tjedno. Uz to, zadnja stvar koju moraš imati na umu je da pogledaš i ostale sastojke koje sadrži šampon koji bi koristila. Parfemi i pojedine kemikalije (sodium lauryl sulfat) u nekim šamponima mogu napraviti koži više štete nego koristi.

Gelovi za umivanje za akne Gelovi za umivanje za one koji imaju problema s prištićima i aknama – recenzije kažu da su ovi najbolji

pristici akne kako ih se riješiti proizvod koji pomaže neobičan proizvod za prištiće čista koža

Još vijesti