kava i prištići

Zamisli da ti netko kaže da više ne smiješ piti kavu? Za neke bi ovo bila katastrofa! Koliko god da ju volimo i ne možemo živjeti bez nje, da nam netko kaže kako je ona uzrok prištića koji nas stalno gnjave, ipak bismo malo razmislili.

Postoji trač koji smo načuli da se širi, a koji nas nije ostavio ravnodušnima. To je da kava može biti krivac zašto ti se stalno pojavljuju prištići. Oni koji se bore s prištićima bi vjerojatno napravili sve samo da se riješe ovih malih napasti. Čak i ako to znači smanjiti količinu kave u danu. Prije nego što povjeruješ u ovakve glasine, najbolje je vidjeti što kažu profesionalci. Za My Imperfect Life doktorica Ailynne Marie Vergara Wijangco dala je svoje stručno mišljenje kao dermatolog. Ona kaže da se mnogi profesionalci koji rade u zdravstvu slažu da je kava zdrava za nas, te da je za neke ljude ona najveći izvor antioksidansa koje unose u organizam.

Ona kava o kojoj ova doktorica govori je prava obična šalica crne kave, ne frapuccino, kava sa šlagom, Nescaffe s komadićima Milke i druge slične kombinacije. Te verzije se ne mogu uspoređivati s pravom crnom kavom. Koja kako kažu, ne može biti krivac za prištiće.

ALI. Uvijek ima ali. Postoje druge stvari povezane uz kave koje mogu biti razlog kaosu na tvom licu. Prva od njih je šećer. On može biti uzrok tvojih problema na koži, pogotovo ako ga stavljaš u većim količinama. Drugi potencijalni problem je mlijeko. Neki niti ne znaju da im smetaju mliječni proizvodi sve dok ih ne izbace iz prehrane. Kava s mlijekom je najpopularnija verzija ovog napitka, ali baš ovaj dodatak može biti krivac za prištiće.

Čak 68% ljudi na svijetu ima intoleranciju na laktozu, a da toga nisu svjesni. Ako si i ti dio ove grupe, a konzumiraš mlijeko u kavi redovito svaki dan, to može dovesti do toga da ti se koža upali i nastanu prištići. Možda se ne čini da piješ puno mlijeka ili šećera uz kavu, ali ako piješ nekoliko kava dnevno, i to redovito svaki dan, dovoljna je količina da zasmeta tvom organizmu.

Kava pristici akne čista koža

Još vijesti