Jaje na oko

Doručak je onaj obrok koji ili voliš ili ga niti ne doživiš. Njega bi svi trebali jesti i za doručak bi se trebali najesti „kako se spada“. To je hrana koja će ti dati energiju za početak dana i zato je bitno tada dobro se najesti.

Koju je hranu najbolje jesti za doručak, a koju se preporučuje izbjegavati? S obzirom da je doručak najbitniji obrok u danu, za početak je bitno da ga prestaneš preskakati i da ti postane dio jutarnje rutine. Oko ovog se obroka isplati malo potruditi. Doručak ti daje energiju za ostatak dana, to mu je najbitnija funkcija. Doručak bi trebao imati proteine i vlakne kako ne bi bila gladna već za sat vremena i kako bi mogla bolje funkcionirati. Po tome, postoje neke stvari koje se ne preporučuju jesti za doručak, a koje puno nas baš voli pojesti za doručak.

Pizza na Božić Božić deblja – evo s koliko ćemo kilograma viška u prosjeku ući u Novu godinu

Imamo i zamjenske ideje, one dobre, obroka koji su savršeni za doručak jer će ti dati sve što doručak treba.

Što NE JESTI za doručak?

1.Pahuljice pune šećera
2.Peciva
3.Salame
4.Samo kava
5.Samo voćni sok
6.„Zdrave“ pločice za doručak
7.Voćni jogurt

Hrana koja je puna šećera nije najbolja za doručak jer će ti samo instantno dati energiju, a kasnije će ti energija drastično pasti. Osim toga, od sve se ove hrane nećeš dovoljno najesti i brzo ćeš biti gladna te jesti gluposti. Kao dodatak, ova hrana nema dovoljno proteina ni vlakana, što je još jedan, a možda i glavni minus. Sva ova hrana nije ni dobra ideja ako si netko tko pokušava izmršaviti. Bolje ideje za jesti su…

Kosa Hrana koja potiče rast kose: 12 namirnica zbog kojih bi ti kosa trebala manje ispadati i brže rasti

A što JESTI za doručak?

1.Zobene pahuljice
2.Grčki jogurt
3.Jaja
4.Bobičasto voće
5.Orašasti plodovi i sjemenke
6.Avokado
7.Smoothie od voća i povrća

Kombinacija ovih namirnica je pak skroz druga priča. One su pune vitamina, proteina, minerala, onih dobrih stvari koje će ti dati energije, kojih ćeš se dobro najesti i koje su i zdrave.

doručak hrana za doručak što jesti za doručak što ne jesti za doručak loša hrana za doručak ideje za doručak izbjegavati za doručak

Još vijesti