Doručak

Ako su ti dosadile zobene kaše i avokado tostevi koji neprestano iskaču na društvenim mrežama kao idealan doručak, ovdje ćeš pronaći nekoliko novih ideja i twistova za ukusan doručak.

Čak i ako ga religiozno preskačeš možda će te neki recept zainteresirati. Ako si pak u kategoriji istog doručka svaki dan, evo prilike da ga malo promijeniš!
Pretražili smo TikTok i Instagram i pronašli zanimljive recepte za 7 dana u tjednu. Potrudili smo se pronaći slatke, slane pa i ljutkaste varijante. Nisu svi recepti zdravi i savršeno izbalansirani jer, budimo realni, ima dana kada se odmah iz jutra želimo počastiti nečim ukusnim i toplim, pogotovo u hladnijim danima. Napomena: 7/7 recepata sadrži jaja.


Ponedjeljak: Shakshouka
Započinjemo sa shakshoukom kao ultimativnim comfort foodom za bolji ponedjeljak. Puno je varijanti ovog arapskog jela, a može se poslužiti i kao lagano glavno jelo ili predjelo. Super je što većinu sastojaka već vjerojatno imaš kod kuće i priprema je zaista lagana:

 

@mycomfortbakes Cosy breakfast for a cold winter day ❄️ shakshuka! #shakshuka #shakshukarecipe #breakfastrecipes #breakfastideas #cosybreakfast #cookingasmr ♬ original sound - Mycomfortbakes ✨

 

Utorak: Taco Tuesday doručak?
Kako bi se odmah ujutro osigurala da ne preskočiš taco Tuesday, pripremi si tacose za doručak. Možda ti zvuči neobično, ali zašto ne? Ako ih napraviš više možeš ih spakirati za užinu. Ovo je jedan od recepata, no kombinacije su beskonačne – prilagodi ga sebi!:

 

 

 

 

Srijeda: Tortilja od krumpira i parmezana?
Ovo je vjerojatno najčudniji recept na popisu, a baš smo ga zato i odabrali. Autor TikTok videa kaže da je ovo idealan recept ako želiš nekoga impresionirati doručkom. Nas je zainteresirao, a i priprema izgleda jednostavna. Ako imaš volje ujutro guliti i ribati krumpir, svakako isprobaj:

 

@harrisonwebb97 Quick and easy breakfast 🍳☕️ #breakfastideas #potato #parmesan #cooking #eggs #breakfast #easyrecipes #tiktokfood ♬ original sound - Harrison Webb

 

 

Četvrtak: Chilli crisp jaja!
Ljubitelji chillija mogu začiniti srijedu s jajem na oko s chilli koricom povrh avokado (ili nekog drugog) sendviča. Sama možeš odrediti količinu začina i prilagoditi je sebi. Ovo je zanimljiv twist za obično jaje na oko – i avokado sendvič!

 

 

 

Petak: Overnight oats s okusim limuna
U četvrtak navečer možeš pripremiti overnight oats s okusom pite od limuna kako bi u petak ujutro uživala u ovom zdravom desertu za doručak! Osim toga, ovo će ti omogućiti i koju minutu više sna što je petkom itekako poželjno:

 

 

Subota: Cimet rolice/palačinke
Može li bolje od palačinki u subotnje jutro? Može – ako spojiš palačinke i cimet rolice u jedno! Ovaj doručak izgleda božanstveno i zasigurno je jedan od onih kojim ćeš impresionirati, ako nikog drugog, onda sebe:

 

@homemeide Cinnamon Roll Pancakes 🥞 my viral pancakes but with more detailed instructions 🫶🏻 #pancake #cinnamonroll #cinnamonrollpancakes #breakfastideas #recipe ♬ Married Life (From "Up") - Gina Luciani

 

Nedjelja: Čoko-banana torta
Nedjeljnja jutra su većini polagana pa se nadamo da ćeš naći vremena za ispeći ovu čoko-banana pitu. Trebat će ti nekih 20ak minuta i 7 jednostavnih sastojaka. Ako se uspiješ suzdržati da sve odmah ne pojedeš imat ćeš slatki popodnevni zalogaj ili pak doručak za ponedjeljak: win-win!:

 





 

 

 

 

doručak Recepti slako slano ideje za doručak

Još vijesti