Njega lica

Možeš ih kupovati, neće ti napraviti ništa loše, ali bolje je da te novce koje bi potrošila na njih, iskoristiš za nešto drugo, pametnije. Dermatolozi misle da su 4 proizvoda za njegu lica zapravo bacanje novaca.

Kada jednom uđeš u skincare svijet i počneš kupovati stvari za njegu lica, odjednom ćeš samo imati ormarić pun seruma i kremica. Nema ništa loše u tome da paziš na svoju kožu i da joj daješ svu moguću njegu. Mnogi zapravo počnu prekasno sa skincare rutinom pa je pohvalno ako si ti krenula što ranije. Kada nas ponese skincare manija počet ćemo kupovati stvari koje nam i ne trebaju. Dermatolozi, koji su stručnjaci za kožu, već su u više navrata pokušavali dati savjete i reći nam kako možemo uštedjeti na njezi kože. I dalje ćeš joj dati sve što joj treba, ali nećeš bacati novce na stvari koje ne rade nikakvu razliku. Četiri proizvoda su na vrhu liste i njih ne trebaš kupovati jer ti neće napravit ništa, bez obzira na to koji tip kože imaš.

Serumi za lice Najveće greške koje možeš raditi kada počneš koristiti retinol: 4 koje ti mogu napraviti nered na licu

1.Toner
Često u sebi sadrže alkohol i tako su zapravo više štetni za kožu nego što joj rade dobrog. Glavne stvari koje ti trebaju za skincare rutinu su krema, gel za umivanje i krema sa SPF zaštitom. Oni su osnova i napravit će sve najbitnije, a ostale dodatke možeš birati po svom tipu kože, ali toner neće niti za jedan tip kože napraviti neku značajnu razliku zbog koje bi ga trebala imati u svojoj rutinu. Bez njega možeš. Radije umjesto u toner, uloži novce u serum, imat će veći učinak.

2.Skupi gelovi za umivanje
Gel za umivanje ima funkciju da ti očisti prljavštinu s lica, bilo da je to prašina koja se nakupila tijekom dana, ostaci šminke ili ulje koje je proizvela tvoja koža. Njega ćeš staviti na lice i isprati. Nema potrebe da ima visoku cijenu. Ovo nije skincare proizvod u koji se isplati ulagati po dermatolozima. Jedino što trebaš paziti kada ga kupuješ je da kupuješ onaj koji je za tvoj tip kože, a nije loše niti baciti oko na sastojke. Na kraju krajeva, loših proizvoda ima i po nižim i višim cijenama, isto kako ima i top proizvoda koji su jeftini i skupi. Samo treba istraživati.

CeraVe i The Ordinary Jeftini, a dobri: 7 brendova za njegu lica koji su cijenom pristupačni, a rade kao da koštaju puno više

3.Skupe kreme sa SPF zaštitom
Ovo je bitan dio rutine njege lice, ali ne mora biti skup. Kada se gleda efikasnost jeftinijeg vs. skupljeg SPF-a, razlike nema. Postoje kvalitetne SPF kreme koje su jeftine. Jedno što se uvijek naglašava je da za lice zaštita mora biti minimalno 30, samo veća, ali takve bez problema možeš pronaći i u drogerijama. Jednaki sastojci se mogu pronaći i u kremi iz DM-a, kao i u onoj s neke skuplje web stranice.

4.Jednokratne maske
Iako će ti pomoći i dati koži sjaj i učiniti da izgleda bolje, zapravo je to samo kratkotrajan efekt. Uvijek je bolja opcija kupiti masku za lice koja dolazi u većem pakiranju pa ćeš ju koristiti više puta – tada ćeš vidjeti i veću razliku koju će napraviti na koži. Kada ju staviš jednom u mjesec dana, razlika je trenutačna i to je to. Jednokratne maske nisu baš niti toliko jeftine i zapravo se više i isplati kupiti onu u većoj ambalaži koju ćeš imati za više upotreba – i ispast će isplativije i napravit će veću razliku.

Njega lica njega kože Skincare bacanje novaca Proizvodi koji ti ne trebaju proizvodi za njegu lica ne rade razliku dermatolozi

Još vijesti