Njega lica

Kada je u pitanju bilo kakva nova rutina koja se odnosi na tvoje tijelo, trebat će neko vrijeme da počneš vidjeti rezultate. Nikada se oni neće vidjeti odmah drugi dan. Zato je bitno da ne odustaneš samo tako.

Lice koje nije čisto može lako postati izvor nesigurnosti. Prištići su neprijatelji broj jedan! Neki se muče i s crvenilom, neujednačenim tenom ili jako izraženim porama. Iako je skincare rutina bitna, čak je i bitnije što jedeš i piješ, kao i neke tvoje navike. Piti puno vode je jako bitno, ali i ne pretjerivati s alkoholom, slatkišima, kao i biti što manje pod stresom. Jer sve se ove loše navike vide na tvojoj koži. Ukoliko ti je lice puno akni ili imaš problema s crvenilom i iritacijama, nije loše posjetiti dermatologa. Nekoliko stvari koje možeš sama napraviti za svoju kožu da joj pomogneš da bude što zdravija ti donosimo u nastavku. Ovo su koraci koji bi mogli popraviti situaciju na tvom licu.

1.Smanji skincare rutinu na samo osnovne proizvode
Na društvenim mrežama možeš vidjeti da influenceri koriste 10 proizvoda u večernjoj ili jutarnjoj rutini njege lice, ali činjenica je da ti toliko proizvoda stvarno ne treba i da je to pretjerivanje. Pogotovo ako to koristiš svaki dan. Ukoliko tvoja skincare rutina ima puno koraka, smanji ju. Ostavi osnovne stvari, one koje su baš za tvoj tip kože.

2.Nikad nemoj ići spavati bez da opereš lice
Skidanje šminke i svih krema i svega što si kroz dan stavila na lice je obavezno. Ne bi nikad prije spavanja trebala preskakati ovaj korak. Proizvodom za čišćenje obavezno umij lice.

3.Ako koristiš različite serume i kiseline – nemoj ih koristiti prečesto
Možeš na internetu pronaći različite tablice gdje su popisane različite kiseline i objašnjeno je koliko se često mogu koristiti i koje se kombinacije ne preporučuju. Kada uvodiš neki novi proizvod u rutinu, moraš ga prije dobro proučiti.

CeraVe i The Ordinary Jeftini, a dobri: 7 brendova za njegu lica koji su cijenom pristupačni, a rade kao da koštaju puno više

4.Redovito čisti ekran od mobitela
Prljavština, šminka, ulja s tvoje kože, sve se to nakuplja na ekranu tvog moba – i od prsti i kada pričaš pa ga nasloniš na lice. Redovito se sjeti očistiti ekran s antibakterijskim vlažnim maramicama.

5.Redovito peri kistove za šminkanje
Znamo da ti se ovo vjerojatno ne da raditi, ali ako se non stop šminkaš, kistovi se moraju prati na redovitoj bazi. Iako ih koristiš samo ti na svom licu! Puno puta upravo zamazani kistovi mogu biti uzrok pojave prištića.

6.Pokušaj što manje imati ruke na licu
Kroz dan se puno puta naslonimo na ruku ili nešto prčkamo po licu, često i nesvjesno. To ne bi trebali raditi. Kada se god uhvatiš da ti ruka ide prema licu, spusti ju. Sve i svašta ti se prenosi na lice na ovaj način. Sjeti se samo gdje su ti sve ruke bile u posljednjih sat vremena!

7.Operi lice nakon vježbanja ili bilo kakvog drugog znojenja
Možda si posprema i preznojila se, pomagala doma s nekim fizičkim poslom, bila u teretani… uvijek je dobra ideja umiti se nakon što se preznojiš. Ustajali znoj je super prilika za bakterije da se razviju.

Skincare Cure koje imaju lijepu i čistu kožu lica NIKADA neće prekršiti ova pravila

8.Jednom tjedno mijenjaj jastučnice
Iako si navečer oprala lice i ideš u krevet čista, jastučnice – i cijelu posteljinu, treba redovito mijenjati. Jastučnice se preporučuje da promijeniš svaki tjedan. Iako ti se na oko možda ne čini zamazana, je.

9.Promijeni skincare rutinu
Možda rutina koju imaš sada ne odgovara tvojoj koži ili koristiš proizvode koji ne odgovaraju tvojoj koži. Da bi znala što je najbolje za tebe, morat ćeš najprije saznati koji tip kože imaš, onda vidjeti što želiš na njoj „popraviti“ i tek tada pronaći proizvode za sebe.

10.Nemoj istiskati prištiće
Najradije bi ih totalno izmrcvarila, ali nemoj. Za svoje dobro. To će samo pogoršati situaciju. Vjerojatno si se i sama u to već uvjerila. Pusti ih. Stavi na njih proizvode koji će im pomoći da se isuše.

Njega lica Skincare čista koža lica koraci do čiste kože ako želiš čisto lice bez prištića savjeti za njegu lica

Još vijesti