Prištići na licu

Prištići koje dobivaš zbog živciranja su drugačiji od uobičajenin. Postoje razlike između njih i nisu isti oni koje dobiješ zbog stresa, menstruacije ili puberteta.

Iako ti nekada nije bitno zbog čega si dobila prištiće, možda je dobro da znaš jer ih možeš eliminirati na vrijeme. Ako saznaš kako nastaju akne i prištići uzrokovani stresom, a i koja je razlika njih i onih drugih, možda ćeš se početi manje živcirati kako ih ne bi opet dobivala! Baš zato saznaj koje su razlike tih prištića koji ti izbiju nakon živciranja i svih drugih.

1.Oni ne nastaju prije ili poslije menstruacije
Prištići koji su nastali zbog stresa i nervoze neće nastati neposredno prije ili nakon menstruacije. Prištići koje tad dobivaš nastaju zbog hormona i njihovih promjena, ali ne i zbog stresa.

2.Ne nastaju na istim područjima na licu
Dok se za hormonalne akne zna da većinom nastaju na istim dijelovima lica, poput brade, obraza ili nosa, to nije slučaj kod prištića koji su nastali zbog stresa. Oni se pojavljuju svaki put na drugom mjestu i to najčešće na onom najbolnijem.

via GIPHY

3.Pojavljuju se na najmasnijim mjestima
Za prištiće i akne koje su uzrokovane stresom je poznato da nastaju na najmasnijim dijelovima lica, poput T zone. Tamo su najčešći i kada ti se tamo pojave, znaš da su tu jer se u posljednje vrijeme često živciraš.

Gelovi za umivanje za akne Gelovi za umivanje za one koji imaju problema s prištićima i aknama – recenzije kažu da su ovi najbolji

4.Sjajni su i popraćeni crvenilom
Svi oni sjajni potkožni prištići i akne su, u većini slučajeva, sjajni, odnosno njihov vrh se sjaji. Osim toga, znaju biti popraćeni i crvenilom kao kad te ugrize komarac, a mogu čak i svrbjeti.

via GIPHY

5.Često se mogu i upaliti
Ovakve akne, koje su uzrokovane zbog živciranja, se često znaju i upaliti. Zbog izrazito masnog područja na licu gdje nastaju, pore se začepe pa se unutra zadržavaju bakterije koje uzrokuju upalu, a to je najčešće upravo kod njih.

Proizvodi protiv prištića Živciraju te akne i prištići na prsima? Zbog ovih 6 proizvoda se više nećeš pokrivati zbog srama!

Brijanje bikini zone Iritantni prištići nakon brijanja 'tamo dolje' – postoji čak 8 razloga zašto se pojavljuju

pristici akne stres živciranje razlika kod prištića hormonalni prištići

Još vijesti