Spavanje

Kada imaš problematičnu kožu sklonu prištićima, sigurno znaš da je potrebna jedna sitnica koju ćeš napraviti krivo i evo njih. Rutina koju imaš prije spavanja može nekada biti dodatna stvar zbog koje će se pojaviti.

Nisi ni sama sigurna zašto su ti se prištići opet pojavili i što ih je sada izazvalo? Svašta može biti razlog, a mi ćemo ti sada nabrojati njih nekoliko koji ti možda ne bi pali na pamet ili možda ove stvari ne bi smatrala bitnima. Problem nekada može biti i u tvojoj rutini prije spavanja. Neke se stvari ne bi trebale raditi kada je u pitanju spavanje i odlazak u krevet jer nisu dobre za našu kožu i mogu utjecati na pojavu prištića.

1.Umivaš se prije spavanja samo s vodom jer nisi nosila šminku
Bilo da si nosila šminku ili nisi, navečer bi lice trebala oprati s čistačem za lice koji koristiš. Samo ga oprati s vodom nije dovoljno. Pogotovo ako si tijekom dana stavljala još na lice i neke kreme.

Prištići Na licu ti se pojavio prištić baš kad ne treba i živcira te? Jedna cura ima fora taktiku kako ga uspješno sakriti

2.Ne skineš šminku jer ti se ne da
Imala si šminku od ujutro i zapravo se više ni ne vidi da imaš nešto na licu pa preskočiš njeno skidanje i samo malo umiješ lice s vodom. Loša ideja! Šminka ti se uvuče u pore na licu i ako ju dobro ne skineš, začepit će ti pore, što je idealno plodno tlo za prištiće.

3.Imaš istu jastučnicu već tjednima
Jastučnicu bi trebala mijenjati svaki tjedan. Pogotovo ako si netko tko ima problema s kožom – u tom je slučaju ovo nešto oko čega ne smiješ biti lijena. Iako se golim okom ne vidi, jastučnica nakon tjedan dana spavanja na njoj nikako nije čista. Na njoj ostaju naslage proizvoda koje imaš na licu, mrtve stanice kože, bakterije, prirodna ulja koja ti koža stvara…

Prištići na licu Zašto se nikako ne možeš riješiti prištića? Mogući razlozi zbog kojih ti nikako ne odlaze

4.Navečer voliš grickati čips ili jesti slatkiše
Znamo da je navečer uz film ili seriju super ideja grickati čips, slatkiše ili neke druge grickalice. Za tvoju kožu to i nije tako dobro. Bilo što previše slatko, čak i kakao ili puno soka, mogu biti loš izbor stvari za navečer. To će ti podići šećer u krvi i može dovesti do toga da ti lice poludi.

pristici Loše navike prije spavanja dovode do prištića izbijanje prištića akne Problematična koža

Još vijesti