Brijanje bikini zone

Sezona je brijanja cijelog tijela, pa tako i bikini zone. Nekim curama je to noćna mora, a pogotovo onima koje imaju osjetljivu kožu te se pribojavaju svih nuspojava koje dolaze nakon brijanja tog područja.

Brijanje bikini zone puno je teže i kompliciranije nego brijanje drugih dijelova tijela. Iako je postupak isti, neke stvari su ipak drugačije, kao i nuspojave koje se kasnije pojavljuju. Prije svega, bitno je naglasiti da za brijanje tamo dolje postoje posebna pravila ako ne želiš da se prištići pojave. No, većini se ipak pojave prištići, crvenilo, iritacije i svrbež, koji je najgori od svega, ali provjeri koji su njihovi uzroci pa ih ipak možda jednom zaobiđeš!

1.Tupa ili nekvalitetna britvica
Ako nešto može uzrokovati prištiće i upalu, onda je to tupa ili nekvalitetna ili čak prljava britvica. Koža na tom području je izrazito osjetljiva, puno osjetljivija nego na nogama, tako da bi za nju trebala izdvojiti više novaca za kvalitetniju britvicu.

via GIPHY

 2.Brijanje u pogrešnom smjeru
Glavno pravilo za brijanje tamo dole je da se briješ u smjeru rasta dlaka, a ne u suprotnom! Glavna greška koju možeš napraviti je da dlake tamo dolje briješ u suprotnom smjeru od njihovog rasta zbog čega ti nastaju prištići. Dlake i njihov korijen dole su izrazito jaki, a koža tanka i osjetljiva, pa se zato primjenjuje ovo pravilo.

Brijanje nogu Pojava uraslih dlačica nakon brijanja: 6 načina kako ih se možeš riješiti

3.Ne korištenje pjene ili gela za brijanje
Jedna stvar koju obavezno moraš koristiti kod svakog brijanja je gel, pjena ili specijalizirani šamponi s kojima se možeš brijati. Brijanje se apsolutno nedopušteno na suhu kožu ili kožu namočenu samo s vodom, ako ne želiš dodatne iritacije.

via GIPHY

 4.Tragovi od britvice
Kada imaš jake i grube poteze s britvicom dole, cijela koža će se zacrveniti, a upravo ti tragovi izazvani jakim pokretima uzrokuju prištiće. Oni su većinom bezopasni, ali ako ih želiš izbjeći, radi lagane poteze bez jakog stiskanja.

5.Kontaktni dermatitis
Kontaktni dermatitis je posljedica korištenja pojedinih krema, gelova i drugih preparata koji ne odgovaraju tvojoj koži. To može biti neka krema za brijanje koju si koristila i nakon koje su ti izbili prištići, što može značiti da ta krema ne odgovara tvojoj koži te da ju trebaš promijeniti i isprobati drugu.

via GIPHY

 6.Uska i neprozračna odjeća
Nakon brijanja tamo dolje, poželjno je nositi čim širu i prozračniju odjeću, a za donje rublje se preporučuje da je mekani materijal poput pamuka koji neće uzrokovati iritacije. Uska odjeća i materijali koji u sebi imaju puno plastike dodatno uzrokuju prištiće zbog trenja.

Prištići na ruci Pomoć prije ljeta: Riješi se zauvijek sitnih prištića po rukama na ovaj način

7.Brijanje neposredno prije seksa
Ako je nešto zabranjeno, onda je to definitivno brijanje tamo dolje neposredno prije spolnog odnosa. Kao što smo već spomenuli, trenje kože uzrokuje iritaciju nakon koje dolaze prištići. Brijanje tamo dolje bi se trebalo napraviti barem nekoliko dana prije kako bi izbjegla sve moguće probleme, crvenila i iritacije.

via GIPHY

 8.Ne korištenje krema i proizvoda nakon brijanja
Postoje posebni proizvodi za vaginalna područja i njezinu kožu koju su idealni za korištenje nakon brijanja. Brijanje uzrokuje iritacije na koje koža tamo dolje nije naviknuta, zato je dobro koristiti kreme ili mlijeka za smanjenje iritacije kako bi crvenilo i peckanje prošlo čim prije!

Slika nije pronađena Problem s tamnim dlačicama na rukama: Ova cura ima genijalno rješenje koje ne uključuje brijanje

brijanje brijanje tamo dolje bikini zona pristici crvenilo iritacije

Još vijesti