Dezodorans

Nekome više odgovara roll-on, a nekome više dezodorans u spreju. Iako je dezodorans lakše nanijeti dok si negdje vani, roll-on ima ipak više prednosti koje ne utječu na tvoje zdravlje.

Takozvani roll-on je dezodorans u stiku kojeg se nanosi direktno na kožu i to na područje koje je podložno znojenju. Aniperspirant je dezodorans u spreju kojeg koriste doslovno svi, osim onih koji su ipak svjesni njegovih štetnih sastojaka. Svatko bira ono što mu najviše odgovara, ali je činjenica da običan dezodorans je manje štetan u odnosu na antiperspirant, bez obzira na to koliko ti je drag i praktičan.

1.Ne sadrži toliku količinu aluminija
Običan dezodorans, ili roll-on kako ga mi poznajemo, ne sadrži toliku količinu aluminija kao antiperspirant. Oni su već godinama poznati po tome da sadrže veliku količinu aluminija koji je šteta, a tvrtke koje ga proizvode ni ne žele reći koji je točno udio aluminija u svakome od njih. Upravo zbog toga je roll-on bolji.

2.Ne začepljuje pore
Dezodorans ne začepljuje pore. Pore kroz koje izlazi znoj se ne bi smjele začepljivati kako ne bi došlo do daljnjih zdravstvenih problema, a one su i namijenjene da znoj ispod pazuha na tom dijelu izlazi van. Kod antiperspiranta je situacija drugačija jer je opće poznato da njegove čestice začepljuju pore kako bi smanjile znojenje.

via GIPHY

3.Smanjuje broj bakterija koje uzrokuju znojenje
Prvenstvena namjena dezodoransa, odnosno roll-ona je da ubija bakterije ispod pazuha koje uzrokuju znojenje. Što znači da on ne začepljuje pore kako bi smanjio znojenje, već ubija bakterije koje uzrokuju znojenje, ali i miris koji dolazi s njime.

Hailey Bieber Preporuka Hailey Bieber: Otkrila je koju kremu koristi kada joj je lice u najlošijem izdanju

4.Zahvaća se područje cijelog pazuha
Dezodorans svojim nanošenjem zahvaća područje cijelog pazuha. Kod antipespiranta je upitno hoće li se sve njegove čestice raspršiti po cijelom pazuhu jer se nekada dogodi da ne zahvate sve, upravo zato jer je on u spreju.

via GIPHY

5.Smanjena mogućnost raka dojke
Za antiperspirant se zna da može postojati mogućnost, stalnim i svakodnevnim korištenjem, djevojke dobe rak dojke. Takvi slučajevi se ne događaju kada je u pitanju dezodorans, odnosno roll-on, dok se za antiperspirant godinama upozorava upravo zbog tog problema.

Vaseline Čisti mitesere, pomaže da parfem traje dulje: 10 stvari koje radi Vaseline zbog čega su cure lude za njim

Njega lica Greške koje radiš i kojima mučiš svoju kožu – zbog njih ti lice nije čisto i ne izgleda lijepo

 

#zdravlje Štetnost Dezodorans roll on antiperspirant prednosti mane

Još vijesti