Serumi za lice

Postalo je popularno u njezi kože koristiti i retinol, a prije nego što ga kreneš stavljati na lice, donosimo ti 4 najbitnije stvari koje moraš znati jer ljudi upravo tu rade često greške. Tako si možeš na nekoliko tjedana i uništiti kožu.

Rutine njege lica nam je tijekom pandemije korone postala svima opsežnija nego prije. Tada je krenulo s popularnošću koristiti različite serume i kiseline. Jedan serum koji je među najpopularnijima danas je retinol. On može biti super i može ti pomoći s kožnim problemima kao što su ožiljci od akni, oštećenja od sunca, a također smanjuje i mitesere i one male bijele prištiće koji nam se nekada pojavljuju na lice. Uz to sve, neki ga vole i jer smanjuje vidljivost linija i borica na licu. Definitivno zvuči kao super proizvod za koristiti, ali prije nego što ga kreneš koristiti, trebala bi se informirati o tome kada i kako ga je najbolje koristiti. S njim se bolje ne zezati zato ti donosimo upozorenje na 4 greške koje se najviše događaju pri njegovom korištenju.

 

 

Greška 1: Stavljaš ga na mokru kožu

Retinol ne bi trebala stavljati na mokru ili vlažnu kožu. On treba ići na totalno suhu. Kada nam je koža mokra, onda bolje i više upija proizvode koje stavljaš na nju. Inače to zvuči kao dobra stvar, ali u ovom slučaju nije. Kada nanosiš hidratantnu kremu za lice onda je ovo super, ali kada nanosiš retinol, nije. On ima jake sastojke koji mogu izazvati iritacije i previše isušiti kožu ako se stavlja na još mokru ili vlažnu. Radije pričekaj par minuta nakon pranja lica da ti se koža što bolje osuši i tek onda stavi retinol.

Skincare rutina Niacinamid, retinol, AHA ili BHA kiseline: Donosimo vam mali vodič što smijete, a što nikako ne kombinirati

Greška 2: Koristiš ga ujutro

On se koristi navečer. Ujutro ga nije dobra ideja koristiti jer on i sunčeva svjetlost nisu dobri prijatelji. Svjetlost može utjecati na njega i stvari koje radi tvojoj koži te umjesto da dobiješ prednosti njegovim korištenjem, možeš dobiti iritacije i ljuštenje kože. Iznimka je dan kada znaš da nećeš tako skoro ići van iz kuće. Ipak, najbolje je ne riskirati i stavi ga u svoju večernju rutinu.

 

 

Greška 3: Koristiš ga u kombinaciji s drugim kiselinama (AHA, BHA ili vitamin C)

On se ne bi trebao koristiti u kombinaciji s kiselima poput AHA, BHA ili vitamin C. Različiti vitamini, serumi i kiseline ne reagiraju dobro kada se miješaju s drugima zato svaki put prije unošenja novog proizvoda u svoju rutinu, moraš dobro provjeriti odgovara li uz ostale koje već koristiš. Kada ga koristiš u kombinaciji s ovim kiselinama oni će ti svi zajedno previše isušiti kožu i opet, izazvati moguće iritacije.

CeraVe i The Ordinary Jeftini, a dobri: 7 brendova za njegu lica koji su cijenom pristupačni, a rade kao da koštaju puno više

Greška 4: Koristiš preveliku količinu

Iako možda vidiš na društvenim mrežama da cure stavljaju veliku količinu proizvoda na lice, to je za potrebe snimanja i da video izgleda bolje. U stvarnosti, većinu toga ne bi trebala stavljati u prevelikim količinama, a retinol je jedna od tih stvari. Prije nego ga nakapaš po cijelom licu, trebaš znati da je njega dosta vrlo malo, veličina zrna graška. Sve više od toga je previše za tvoju kožu, pogotovo kada ga tek počneš koristiti.

Njega lica Skincare retinol greške serum za lice uništiti kožu pravilno koristiti kako koristiti retinol

Još vijesti