Prane lica

Kada pereš lice navečer vjerojatno nekada budeš i umorna već i ne da ti se i samo to želiš što prije odraditi. Razumijemo te u potpunosti! Koliko god da ti se ne da, ipak bi trebala uzeti vremena za ovaj korak jer to može samo biti dobro za tvoju kožu.

Potrošiš puno novaca na gel za umivanje, a onda ni ne opereš lice kako treba kada ga kreneš koristiti. Većina nas opere lice puno brže nego što bi to trebali raditi. Proizvod za umivanje koji koristiš tako niti ne stigne ništa napraviti na tvojoj koži. I onda se čudimo kako nema nikakve razlike, a koristimo gel za umivanje koji bi kao trebao biti top. Možda je upravo u tome problem: prebrzo opereš lice.

CeraVe i The Ordinary Jeftini, a dobri: 7 brendova za njegu lica koji su cijenom pristupačni, a rade kao da koštaju puno više

S obzirom da ćeš gel za umivanje odmah skinuti, trebala bi uzeti vremena da ga dobro utrljaš u lice. Pet sekundi nije ni približno dosta. Jedna je skincare entuzijastica rekla da bi po njoj trebalo trljati lice nekih 60 sekundi. Neki su drugi savjetovali i da je dosta 30 sekundi, ali manje od toga nikako.

 

@mattie.skincare Am I wrong? #skincaremistakes #howtowashyourface #skincaretips ♬ MMM MMM X DROP IT LIKES ITS HOT by Altegomusic - ALTÉGO

 

Zamisli da je to kao pranje zubi. Sigurno nećeš staviti pastu za zube na četkicu, trljati pet sekundi i isprati. E pa onda to ne bi trebala raditi niti s licem. Uzmi minimalno 30 sekundi vremena za trljanje lica, a ako ti se da, neka to bude i 60, kako bi proizvod napravio svoje u potpunosti. Pogotovo ako šminku također skidaš na ovaj način. Onda tek ne bi trebala to odraditi brže bolje. Želiš da ti se lice dobro očisti i da ne ostanu ostaci šminke, krema koje si koristila tijekom dana ili prljavština koje su ti se nakupile na licu.

Glikolna kiselina Sve namjene glikolne kiseline - svi ju koriste na licu, ali evo za kojih je 6 stvari je još dobra

Skincare Njega lica pranje lica gel za umivanje koliko se dugo treba umivati trljati lice kada se umivaš da bude efekta

Još vijesti