Loš miris

O nekim je stvarima cure sram pričati s drugima, a jedna od njih je i problem s neugodnim mirisom tamo dolje. Nije najugodnija tema, ali je nešto što te niti ne bi trebalo biti sram reći i pokušati pronaći rješenje.

Kada neki problem koji imaš kažeš na glas ili tražiš savjet od nekoga, postoje šanse i da ga riješiš. Ako ćeš samo šutjeti i ništa ne poduzimati, onda će taj problem ostati s tobom. Znamo da nije najugodnije pričati o ovakvim intimnim temama, zato sada ne moraš pričati, samo slušaj. Postoji problem kod dosta cura da imaju osjećaj da im 'dolje' nešto nije kako treba po pitanju mirisa. I to je moguće! Ali i rješivo. Postoji 6 stvari koje možeš pokušati napraviti, a uz koje će se neugodni mirisi na ovom dijelu tijela smanjiti.

1.Peri ovaj dio tijela sa specijaliziranim proizvodima baš za intimnu njegu
Kada se tuširaš, najvjerojatnije ćeš kao i svi, cijelo tijelo oprati istim proizvodom. Činjenica je da to nije idealno za tvoju vaginu. Redovito pranje gelovima za tuširanje koji su puni parfema, može napraviti probleme, pogotovo ako si netko tko je inače osjetljiviji. Najbolje je prati se dolje proizvodima za intimnu njegu. Oni imaju pažljivo birane sastojke koji će napraviti posao, bez da naprave kaos.

2.Kada imaš mengu, redovito mijenjaj tampone i uloške
Samo zato što ti taj dan menga nije baš jaka, ne znači da trebaš cijeli dan imati isti uložak ili tampon. Ako to ne radiš redovito, pojavit će se neugodan miris, što je očekivano. Redovito kroz dan trebala bi nekoliko puta promijeniti uložak, bez obzira koliko ti je menga jaka.

Pubertet Nemoj paničariti: 7 čudnih tjelesnih promjena koje će ti se dogoditi u pubertetu

3.Kada si na wc-u, briši se dolje od naprijed prema iza
Ako ti se pojavi neka bakterija ili infekcija dolje, to će se manifestirati i kroz neugodan miris. Jedan od načina kako možeš smanjiti šanse da ti se tako nešto dogodi je da paziš kako koristiš wc papir. Znamo da zvuči pomalo glupo učiti te kako ga koristiti, ali ispada da previše cura to ne zna i ne prakticira. Uvijek od naprijed prema iza, nikada obrnuto.

4.Pamučno donje rublje i šira odjeća
Neugodni se mirisi mogu javiti i zbog odjeće koju nosiš. Donje rublje koje je od umjetnih materijala brže se uznoji i uhvati mirise, koje ne upije dobro i zato se počne osjetiti neugodan miris. Najbolje je pokušati nositi što više pamučno donje rublje. Isto je i s odjećom, točnije hlačama. Jako uska odjeća, poput skinny traperica, ne da tvojoj koži da diše i pomaže ti da se dolje uznojiš i da se uhvati neugodan miris. Pogotovo se ovo može događati ljeti. Zato pokušati nositi hlače koje nisu toliko baš uske.

5.Trebala bi piškiti nakon seksa
Ovo je još jedan od načina da izbjegneš bilo kakve bakterije i infekcije dolje koje će uzrokovati smrad. Puno puta cure nisu niti svjesne da imaju vaginalnu ili mokraćnu infekciju i ne odlaze doktoru zbog toga. Ali ako to imaš, to može dovesti do pojave neugodnog mirisa dolje. Zato je bitno odmah nakon seksa otići na wc, da izađu bakterije koje si mogla pokupiti tijekom seksa.

6.Jedi više voća i jogurta
Ono što jedeš također može imati utjecaj na to kakav ćeš dolje imati miris. Kada ga želiš popraviti onda bi trebala početi jesti više voća i više jogurta.

Lijepa kosa Kako da ti kosa uvijek fino miriše? Tajna je u ovim trikovima

neugodan miris smrad tamo dolje intimno područje cure ženski problemi ženska intima