Lijepa kosa

Sigurno si nekada srela onu curu pokraj koje si stajala ili prošla, a čija je kosa tako fino mirisala. Postoji nekoliko načina na koje možeš pomoći svojoj kosi da miriše što bolje.

Prva stvar koja bi nam pala na pamet je da u kosu našpricamo parfem koji stavljamo i na sebe. I to je jako loša ideja. Iako da, tako će ti kosa imati fini miris, zapravo si ju time uništavaš. Parfemi redovito sadrže u sebi alkohol i još neke druge sastojke koji su štetni za kosu i koji će ju isušiti. Okej je ako ga staviš u kosu tu i tamo, ali ako ćeš to raditi redovito, kosa ti neće biti sretna. Ovo će pomoći izgleda suho, beživotno i bez sjaja. Postoje drugi, bolji načini, kako učiniti da ti kosa uvijek ima fini miris.

Korištenje ljubičastog šampona Nanosiš ga krivo! Ovako ćeš dobiti bolje rezultate s korištenjem ljubičastog šampona

Redovito peri kosu
Ovo je najlogičniji savjet, ali i dalje ga imamo potrebu staviti jer ono što neki ne znaju je da kosa koja nije čista neće samo izgledati loše, nego će i mirisati loše. Pogotovo ako si netko tko ima masnu kosu. Nemoj preskakati pranje kose danima. Možeš ovo produljiti jedan dan, ali sve više je previše. Svatko tko te zagrli, osjetit će 'miris'.

Kupi šampon i regenerator/masku koji imaju fini miris
Kako bi ti kosa imala što bolji miris nakon pranja, biraj šampone koji imaju miris kakav ti se sviđa. Nekome će se sviđati voćni miris, a nekome drugome svježi kao da su izašli iz frizerskog salona. Neće svi šamponi imati jaki miris koji će se osjetiti nakon pranja pa pogledaj i recenzije te kupuj po njima. Šampon koji fino miriše će napraviti razliku, ali na kratko, nemoj očekivati da će se osjetiti danima.

Koristi šampon za suho pranje
Kada ti je kosa pomalo masna, ali misliš da može još jedan dan izdržati, šampon za suho pranje je tvoj prijatelj koji će ju vratiti u život, ali joj i dati fini miris. Batiste šamponi za suho pranje su poznati po tome da imaju fine mirise koji se itekako osjete. Čak i ako ti kosa nije masna možeš našpricati malo šampona za suho pranje na nju da dobiješ fini miris, a pomoći će i kod davanja volumena, što ti sigurno neće smetati.

 

 

Potraži u dućanu parfem za kosu
Umjesto parfema koji stavljaš na sebe, na kosu bi trebali stavljati posebne parfeme. Postoje za kupiti sprejevi i parfemi koji su baš za kosu. Oni su zdraviji za kosu nego obični parfemi, a napravit će istu stvar, dati tvojoj kosi fini miris.

Na opranu kosu stavi ulje
Jedan trik koji možeš pokupiti od frizera je da na opranu i osušenu kosu staviš malo ulja. Ono će dati sjaj i zagladiti ju, ali i imati fini miris. Što kvalitetnije ulje, to će imati miris koji će se bolje i dulje osjetiti.

šampon za suho pranje Nije bitno koliko stavljaš šampona za suho pranje i gdje na kosu – nego KADA! I tu svi griješimo

Stavi parfem na vrat i iza uha
Umjesto da parfem stavljaš na kosu i radiš joj štetu, dobra je zamjena da ga našpricaš na vrat ili iza uha. Tako će se osjetiti kada zamahneš kosom i činit će se kao da ti kosa miriše.

Izbjegavaj prostore gdje je zadimljeno sve od cigareta
Još jedan dokaz zašto je pušenje loša navika koje se trebaš riješiti čim prije. Dim se uhvati za sve, od tvoje odjeće do tvoje kose i nema tog parfema koji će to zamaskirati. Nekada je nemoguće izbjeći zadimljene prostore, a ono što tada možeš napraviti je da svežeš kosu u punđu ili staviš nešto preko nje.

Redovito peri češalj ili četku koji koristiš
Kada se češljaš, dio viška ulja iz kose i prljavštine ostaje na četki i time to svaki dan iznova nanosiš na kosu. Tako će ti se i brže zamazati, ali i izgubiti miris od šampona. Trebalo bi redovito čistiti i prati četke i češljeve za kosu. To su sitnice koje će napraviti razliku ako ih radiš redovito.

Trik za neurednu punđu Frizer Kim Kardashian otkrio trik kako napraviti neurednu punđu – gotova je za manje od minute vremena

Kosa mirišljava kosa fino miriše ljepota njega kose lijepa kosa

Još vijesti