Vozački ispit

Nitko se nije rodio, a da bi odmah znao voziti auto. Zato si nemoj raditi presing ako uskoro polažeš vozački ispit, samo pripazi na ove najčešće greške zbog kojih se pada na vozačkom.

Prije svega, moramo napomenuti da se moraš opustiti prije polaganja vozačkog ispita. Zvuči ti suludo i nerealno jer si vjerojatno pod velikim stresom, ali nađi način kako ćeš se opustiti i budi dobro skoncentrirana. Obavezno pripazi na najčešće greške koje se događaju tijekom polaganja kako se i tebi ne bi ponovile. Znamo da ti nije svejedno, ali vjerujemo da ćeš uspjeti!

1.Gašenje auta
Svima najgora noćna mora je gašenje auta usred polaganja vozačkog. To se najčešće dogodi zbog stresa pa u tom trenutku ne razmišljaš o dodavanju gasa i popuštanju kvačila. No, najbolje je da se smiriš koliko god je moguće jer je gašenje auta u takvim situacijama često.

via GIPHY

2.Dodirivanje rubnika
Često se dogodi da tijekom skretanja ili tijekom ravne vožnje dotakneš rubnik, ili možda ti poznatiji rinzol. To se najčešće dogodi kada skrećeš pa ne napraviš dovoljan luk prilikom skretanja već naglo potegneš volan, a samim time i dodirneš rubnik koji ti se nalazi s desne strane. Tako da pripazi da napraviš pravilan luk.

Zagrebački instruktor vožnje Zagrebački instruktor vožnje još jednom potvrdio zašto ga svi vole – jedna lijepa gesta sve je oduševila!

3.Nezaustavljanje na znaku stop
Jedna od najčešćih grešaka je znak stop. Ako ne staneš na njega, to ti je direktan pad, a to je i logično jer u pitanju vrlo bitan znak zabrane. Tako možeš dovesti u opasnost puno ljudi zato obavezno dobro prati znakove, iako ti se i čini da ih nema.

via GIPHY

4.Oduzimanje prednosti
Raskrižja, križanja ili raskršća su jedna od najčešćih grešaka prilikom polaganja vozačkog ispita. Najveći problem je oduzimanje prednosti, no zato moraš dobro ponoviti pravila koja se tiču prednosti. Pogotovo kada na raskrižju nema semafora jer moraš znati tko ima prednost prolaska, a tko ne.

5.Zaboravljanje na provjere
Iako provjere vjerojatno nitko ne radi pravilno van autoškole, one su bitni dio tijekom polaganja ispita. Možda misliš da su skroz beskorisne, ali kada voziš u većim gradovima, itekako su korisne, pogotovo kada je u pitanju mrtvi kut. Zato se dobro izvježbaj i prilikom svakog davanja žmigavca napravi provjeru.

via GIPHY

6.Skretanje u jednosmjernu ulicu
Jednosmjerne ulice znaju biti gadne. Ne vidiš odmah znak da je u pitanju jednosmjerna ulica, a usred nje se okreneš i počneš voziti u smjeru iz kojeg si došla – to je direktan pad. Moraš dobro pratiti znakove, ali ih i razlikovati da znaš koji se odnosi na jednosmjerne ulice.

Cura vozi auto U kojoj su državi autoškole najlakše, a u kojoj najzahtjevnije? Hrvatska je jedna od tih krajnosti

7.Nepropuštanje pješaka
Pješaci u autoškoli znaju biti prava noćna mora. Ne možeš procijeniti hoće li prijeći preko zebre ili ne, a ako napraviš krivu procjenu, padaš ispit. Bilo bi dobro da staneš doslovno svakome, ali naravno ne onima koji se nalaze 50 metara od zebre.

via GIPHY

8.Parkiranje
Bočno, na naprijed ili u rikverc – svatko ima svoju slabu točku kod parkiranja zbog koje možda padne ispit. Kod parkiranje je najbitnije ili pratiti upute koje ti je dao instruktor, a da vrijede za parkiranje ili da se vodiš vlastitim osjećajem kako si naučila parkirati. Osim toga, bitno je da to sve radiš jako sporo jer i ako pogriješiš, imaš pravo popraviti se.

Slika nije pronađena KVIZ: Tko zaista zaslužuje vozačku dozvolu? Provjeri svoje znanje o prometnim pravilima

vozačka dozvola Vozački ispit polaganje vozačkog padanje vozačkog ispita najčešće greške tijekom polaganja

Još vijesti