Cura vozi auto

Zutobi je proveo istraživanje u kojem su htjeli saznati gdje je to u svijetu najlakše dobiti vozačku dozvolu, a gdje ćeš se najviše namučiti da dođeš do nje. I Hrvatska se izdvojila kao zemlja u kojoj…

Je najzahtjevnije doći do vozačke dozvole. Položiti vozački je za mnoge nešto što žele napraviti čim napune 18 godina, ali neće to uvijek ići baš tako glatko. Autoškole znaju biti dosta rigorozne i rušiti ljude na nekim malim sitnicama. Naučiti dobro voziti prije nego dobiješ vozačku je ključno, jer ipak ne može za volan sjesti bilo tko. Iako je kod nas zapravo normalno da mladi voze iako nemaju još vozačku, takve se stvari ne bi smjele događati i u drugim su državama opako kažnjive. U nekim državama svijeta, doći do vozačke stvarno nije teško i to može svatko, a u drugima, kao u Hrvatskoj, je to malo problematičnije. Kada su iz Zutobija radili ovo istraživanje, uzeli su u obzir cijenu autoškole, težinu i godine s koliko možeš ići polagati.

Ovo je top 5 država u kojima je najlakše doći do vozačke:
1.Meksiko
2.Katar
3.Latvia
4.SAD
5.KanadaDržave u kojima je pak najteže doći do vozačke su:
1.Hrvatska
2.Brazil
3.Mađarska
4.Bahrein
5.Crna GoraIspalo je da je najveći problem u Hrvatskoj to što su autoškole ekstremno skupe u usporedbi s ostatkom svijeta i zahtijevaju puno više sati vožnje nego ostale. Kod nas treba u prosjeku s instruktorom odvoziti oko 85 sati (negdje više, negdje manje), a u brojnim drugim državama je taj broj 0.

Pogledajte još:

KVIZ: Tko zaista zaslužuje vozačku dozvolu? Provjeri svoje znanje o prometnim pravilima

On je najomiljeniji instruktor vožnje u Zagrebu – kod Krešimira svi žele polagati!

KVIZ: Kakav ćeš auto voziti kada odrasteš? Za svakoga je neki baš savršen!

Hrvatska vozački autoškola polaganje vozačkog

Još vijesti