Slika nije pronađena

Zamislite taj sretni događaj kad se uputite u vama najbližu postaju prometne policije da podignete vozačku dozvolu i već maštate o slatkoj slobodi vozikanja gradom ili nekom napuštenom cesticom… Isti je san imao i ovaj tinejdžer sve dok mu ga nisu pokvarili službenici zaduženi za izdavanje vozačkih dozvola.

Tinejdžer Chase Culpepper iz Južne Karoline nakon položenog vozačkog ispita veselo je krenuo obaviti proceduru u obližnji ured za izdavanje vozačkih dozvola. No to što je doživio bilo je poprilično iznenađenje, kako za njega i njegovu obitelj, tako i za javnost i medije putem kojih se priča proširila brzinom munje.

Službenici su mu rekli da mora s lica očistiti svu šminku prije nego li u dozvole da se fotografira za vozačku dozvolu.

Slučaj je završio na nacionalnoj televiziji i svim vijestima.

Chase, koji se definira kao mladić, ali nosi haljine i redovito se šminka, u jednakom je stilu otišao 'okinuti' koju fotografiju za vozačku. Ako bi fotografija morala vjerno prikazivati osobu koja je na njoj u slučaju da tu istu osobu zaustavi policija, onda ta ideja i nije tako nelogična, zar ne? No, službenici u uredu rekli su mu da skine svu šminku jer ga u suprotnom neće fotografirati – nije im izgledao onako kako bi trebao izgledati jedan dječak.

Chase nije imao drugog izbora nego ih poslušati i udovoljiti im. Koji tinejdžer ne bi učinio isto pred licem zakona ili predstavnika zakona? Samo je želio svoju vozačku dozvolu.

No, nakon te epizode podigao je na noge nekoliko udruga za prava transrodnih osoba i fondova za edukaciju koje su, zajedno s njim i njegovim roditeljima, stale na njegovu stranu i zahtijevaju da mu se omogući ponovno fotografiranje – sa šminkom koju i inače nosi. Cijela je stvar završila i na sudu.

Pogledajte video i recite nam što vi mislite o tome? Bi li Chase na službenim dokumentima trebao biti našminkan ili ne?

L.B./ The Stir

foto: screenshot/YouTube

chase culpepper vozačka dozvola Transrodna osoba šminka

Još vijesti