Rođendan

Oni koji su barem jednom sami organizirali proslavu svojeg rođendana, onda znaju koliko to može biti teško. Ne samo što je teško nego radimo niz grešaka koje shvaćamo tek poslije.

Proslava rođendana je lijepa, ali je i poprilično stresna, pogotovo ako si ju organiziraš sama. Napraviš plan i organizaciju pa ako nešto ne prolazi onako kako si zamislila, počinješ se brinuti i zamarati oko tih stvari. Ukoliko želiš da ti sve prođe kao po špagi, onda moraš znati za ove najčešće greške koje smo svi jednom napravili kada smo organizirali proslavu. Zato provjeri koje su i nemoj ih ponavljati kako bi ti rođendanska proslava prošla savršeno!

1.Potrošiš previše novaca na nepotrebne stvari
Želiš da sve lijepo izgleda i to je u redu, ali nekada možda pretjeraš u trošenju na stvari koje ti možda i nisu potrebne. Jedan od tih primjera je definitivno dekoracija. Iako danas svi žele balone i mjesto za fotkanje, to zaista može ispasti skupo, a rođendan možeš proslaviti i bez toga.

2.Brineš se oko toga hoće li se svi gosti slagati
Svi smo bili u situaciji da smo razmišljali hoće li se svi naši gosti slagati, s obzirom na to da se ili ne znaju od prije ili si općenito nisu u dobrim odnosima. No, o tome ti definitivno ne bi trebala razmišljati jer na svoju proslavu pozivaš one koje ti želiš, a oni ako se ne žele družiti, ne moraju.

via GIPHY

 

3.Nemaš plan B za neke situacije
Plan B uvijek dobro dođe, iako to viđamo samo u filmovima. Nikada ne znaš što se može dogoditi, pa ne bi bilo loše da, npr. upozoriš roditelje da budu dostupni u slučaju da ćeš ih trebati u nekim hitnim situacijama jer tada ti mogu pomoći najviše odrasli.

4.Prekasno odrediš datum proslave
Neki svoje izlaske planiraju tjednima unaprijed, a najveća greška koju svi radimo je da se prekasno odlučimo kojeg datuma mi želimo napraviti svoju proslavu. Zbog toga često dolazimo do situacija da nam puno gostiju ni ne može doći jer imaju dogovorene planove od prije.

via GIPHY

 

5.Ne odabereš konkretno vrijeme kada proslava počinje
Uvijek moraš odabrati konkretno vrijeme, a ne da ti gosti dolaze u totalno različito doba dana. Zato odmah kada ćeš određivati datum, odredi i točno vrijeme koje obavezno moraš prenijeti svima.

Poklon Kako odabrati savršen rođendanski poklon za nekoga? Postavi si ovih 7 pitanja – i dobit ćeš ideju

6.Pozivaš one s kojima si baš i nisi dobra
Nemoj pozivati nikog koga ne želiš tog dana na svojoj proslavi. Ako moraš oko neke osobe razmišljati je li vrijedna da je pozoveš ili ne – znaš koji je odgovor. Pozovi one koje zaista želiš i s kojima se želiš družiti, a ne i one s kojima je prijateljstvo na tankome ledu.

via GIPHY

 

7.Ne procijeniš koliko hrane i pića ti je dovoljno
Još jedna velika greška koju radimo doslovno svi je da ne možemo procijeniti koliko hrane i pića će biti dovoljno. Iako svi većinom pretjeramo i pripremimo previše, ta hrana se ipak na kraju, u većini slučajeva, ne pojede pa je šteta bacati.

Cura s balonima Neka ti rođendan bude još bolji i posebniji: 15 stvari koje MORAŠ napraviti na taj dan

Ljetne svečane haljine Rođendanski outfiti s kojima ćeš garantirano biti u centru pažnje – ovih 9 su za čistu peticu

rođendan Proslava Proslava rođendana organizacija rođendana greške

Još vijesti