Poklon

Nekada se radi o osobi kojoj si već kupila svašta i ne želiš se ponavljati, a više nemaš ideje, nekada se bojiš da ćeš pogriješiti, a nekada ti jednostavno samo mozak stane i ne može smisliti ništa dobro.

Ti najbolje poznaješ tu osobu pa bi trebala sama znati što im kupiti. Zvuči jednostavno, ali nije uvijek baš tako. Svako toliko se nađemo u problemu zvanom 'potraga za poklonom'. Bilo da je u pitanju rođendan, imendan ili Božić, ova bi ti pitanja mogla pomoći da dođeš do ideje za savršeni poklon. Kod biranja poklona je bitno da ne prelaziš budžet koji si si odredila i koji je prihvatljiv s obzirom na tvoju financijsku situaciju, ali i da imaš na umu interese te osobe, a ne svoje. Koliko smo puta dobili loše poklone samo zato što je osoba kupovala ono što bi oni htjeli dobiti, a ne ono što bismo mi htjeli. Nije teško odabrati savršen poklon! Evo što se sve trebaš upitati da bi došla do njega.

1.Što tu osobu interesira? Napiši na papir tri njihova interesa.
Što ti padne na pamet prvo kada pomisliš na njih? Što znaš da voli? Luda je za Harry Potterom? Nekim glazbenikom? Obožava crtati? Čitati? Šminkati se? Sigurno ju znaš dovoljno dobro da može znati nabrojati barem tri stvari koje vole. I to ti je početak!

2.Koliko mi je budžet?
Odredi si unaprijed koji ti je otprilike budžet, da ne zamisliš neku ideju koju nećeš moći provesti u djelo. U redu je ako je on i 20 kuna ili ako je 200 kuna, ali nemoj trošiti više nego što možeš, to nitko ne voli.

Slika nije pronađena Pokloni koji su uvredljivi: Ove 3 stvari ne bi trebali nikome poklanjati za rođendan

3.Koji su joj/mu najdraži slatkiši/grickalice/hrana?
Uz svaki poklon uvijek ide nešto slatko, neka sitnica poput čokolade, bombona, keksi, bilo čega što ta osoba voli jesti ili grickati. To ti je dio poklona.

4.Da imam neograničeni budžet, što bi joj kupila?
Naravno da joj to ne možeš kupiti, ali uzmi trenutak i razmisli što bi kupila kad novac ne bi bio u pitanju. To će ti dati smjer u kojem možeš razmišljati o ideji za poklon. Primjerice, možda želi novi Gucci parfem, ali umjesto toga, istraži koji su slični parfemi tome u tvom budžetu. Pokušaj pronaći alternativu tom 'savršenom' poklonu.

5.Kako provodi slobodno vrijeme?
U osmišljavanju ideje ti može pomoći i ovo pitanje. Uvijek je dobra ideja kupiti nekome ono što vole raditi. Možda je sportašica, ili cura koja obožava šminku, ili netko tko stalno izlazi, tko stalno planinari, tko se ne skida s mobitela, tko se stalno dosađuje… što najbolje opisuje njihovo slobodno vrijeme? Kada imaš to, možeš odrediti koja bi im sitnica dobro došla s obzirom na to kako provode dane.

6.Što toj osobi možda treba? Je li spomenula nešto u posljednje vrijeme?
Još jedna ideja je da im kupiš nešto što im treba. Možda ti je baš neki dan spomenula da su joj slušalice skoro pa mrtve ili da joj je soba blah i da ju želi preurediti – eto prilike da im pomogneš s ostvarivanjem tog cilja. Poklon može biti i neka stvar koja osobi treba.

Slika nije pronađena Pitanje tjedna: Što pokloniti prijatelju ili prijateljici za posebnu prigodu? Evo 20 ideja!

7.Je li netko tko je sentimentalan ili praktičan?
Još jedno pitanje koje ti može pomoći je i ovo. Ako je osoba sentimentalna, onda možeš razmisliti i o nekom DIY poklonu koji ćeš joj sama napraviti. S druge strane, ako je praktična, onda vjerojatno ne želi neke gluposti koje će joj skupljati prašinu nego nešto što će joj dobro doći.

poklon dar ideje što pokloniti za rođendan prijateljici curi dečku bratu sestri mami Tati

Još vijesti