Knjige

S obzirom koliko smo vas sreli na Interliberu, čini se da su knjige ipak popularnije u Hrvatskoj nego što bi očekivali. Čita se svašta! A koje su knjige bile najpopularnije u cijelom svijetu u posljednjih godinu dana?

Čitanje je hobi koji nije loše imati. Od njega možeš imati itekako velike koristi. Osim što je super za popuniti slobodno vrijeme kada nema nikoga s kim bi se mogla družiti, odmorit ćeš oči od ekrana, povećat će ti se vokabular, a i može ti pomoći smanjiti stres. I to su samo neke od prednosti čitanja! Izgovor „knjige su skupe“ ne prihvaćamo, jer godišnje članstvo u knjižnici nije skupo, a i postoje i forumi s besplatnim online knjigama za one koji vole čitati na elektronskim čitačima. Izgovora za ne čitanje nema. Sve više ljudi čita, a knjige su u posljednjih godinu dana bile popularne i među mladima. Kada se sve zbroji i oduzme, mogu se izdvojiti 10 naslova koji su bili najpopularniji u zadnjih godinu dana. Većina ovih knjiga su baš za slobodno vrijeme, nisu nikakve edukativne ili dosadne. Najpopularnije su s razlogom, a jedna autorica itekako vodi, 2022. je bila njena godina.

1.Colleen Hoover – Priča završava s nama
Hit autorica u zadnjih godinu dana je definitivno postala Colleen Hoover. Njeni su romani bili glavni o kojima se pričalo, a posebno „Priča završava s nama“. Iako je knjiga pomalo brutalna i iako se čini da je romantična – nije, i dalje je dobra. Svi su ju čitali prošle godine.

 

 

2.Colleen Hoover – Verity
Drugi roman od iste spisateljice. Bitno je reći da većina njenih knjiga nije povezana. I prije nego što pomisliš da je ona neka sladunjava autorica, nije. „Priča završava s nama“ je ljubavna priča, ali ne ona na kakve si navikla. A pogotovo ova knjiga, „Verity“ nije ljubavna, već psihološki triler.

3.Colleen Hoover – Počinje s nama
Prva knjiga s liste i ova su povezane. Iako nisu nastavci i možeš ih čitati bilo kojim redoslijedom, imaju iste likove. U ovoj knjizi je fokus na drugom liku, na Atlasu. Ispričala je priču o njemu i Lily iz njegove perspektive.

Bridgerton, The Queens Gambit i Vampire Diaries Jasno je zašto ovih 10 serija ima odličnu radnju – snimljene su prema knjigama

4.Delia Owens – Djevojka iz močvare
Knjiga koja je ove godine dobila i svoju filmsku ekranizaciju. Malo je reći da je odlična. Bilo da pročitaš knjigu ili pogledaš film, bit ćeš oduševljena. Bolno je lijepa. Prati djevojku iz močvare koja je kao mala ostala bez cijele svoje obitelji i odrasla je sama, u močvari. Kasnije, kao mlada djevojka, bude optužena da je ubila lokalnog dečka. Što se točno dogodilo i je li stvarno kriva? Nećemo ti otkriti.

 

 

5.Colleen Hoover – Opasna ljubav
I vraćamo se na Colleen! Ova će ljubavna priča zadovoljiti apetite svih romantičarki. Cura i dečko odluče da će njihov odnos biti skroz casual, ali naravno, jedno od njih se ipak ne može držati pravila, obećanja se prekrše, a srca slome.

6.James Clear – Atomske navike
Jedina knjiga na ovoj listi koja pripada u malo drugačiju kategoriju. „Atomske navike“ su priručnik koji će te naučiti kako stvoriti vrijeme za nove navike, kako izbjeći nedostatak motivacije i kako si dati volje za promjenu na bolje. Mnogima je stvarno i pomogla da upgrejdaju svoj život.

7.Taylor Jenkins Reid – Sedam muževa Evelyn Hugo
O Evelyn Hugo se ranije prošle godine pričalo bez prestanka. Evelyn Hugo je glumačka superzvijezda, sada već starica, ali u mladosti je žarila i palila. Nikada nije pričala puno o svom ljubavnom životu, a sada je odlučila otkriti SVE. Njena je priča sve oduševila, a posebice zato što je priča otišla u smjeru koji je malo tko očekivao. Priča se o pretvaranju ove knjige u film, pitanje je samo trenutka kada će doći.

 

 

8.Colleen Hoover – Uspomene na njega
Kombinacija romantične priče i priče o borbi jedne mame da nakon što je nepravedno završila u zatvoru, vrati svoj život na pravi put i vrati svoju malu kćerkicu pod svoju skrb. Ovo je ipak malo ozbiljnija knjiga od ranije spomenutih. Colleen Hoover se u puno svojih knjiga bavi pomalo teškim i ozbiljnim tematikama.

Lektira 'Patnje mladog Werthera' Koje su lektire iz srednje studentima ostale u najboljem sjećanju? Izdvojili su ovih 8 njima najboljih

9.Colleen Hoover – 9. studenoga
Nema do romantičnih knjiga. Cure ih obožavaju! A ovo je još jedna koja je prošle godine osvojila publiku. Velika je to ljubavna priča između pisca i njegove neočekivane muze.

10.Jeff Kinney – Gregov dnevnik: Prepuna pelena
Gregov dnevnik je serijal od 17 knjiga! Radi se o knjigama za djecu i mlađu publiku, a u centru svih je dječak Greg. Srednjoškolac Greg ima život pun pustolovina, a svaka pustolovima je tema jedne od knjiga. Prošle je godine došla nova i naravno da je završila na listi najpopularnijih. Ove su knjige zabavne i lagane za čitanje.

 

 

Slika nije pronađena Slatke i romantične knjige koje nećeš moći ispustiti iz ruku: Dokaz da i knjige mogu biti zabavne

knjige najpopularnije 2022. što čitati Najprodavanije knjige prijedlozi knjiga svi ih čitaju

Još vijesti