Buđenje

Jutro je početak dana i svatko ga započinje na svoj način. Nema pravilnog načina kako započeti jutro, nekog kojeg bi se svi trebali držati. Okej je da ga svatko počinje na svoj način – sve dok tu ne pripadaju ove loše navike.

Teško je ustati, ništa ti se ne da, najradije bi ostala u krevetu i najbitnija stvar koja ti treba je kava. Suosjećamo. Jutra za većinu nisu lagana. Osim ako si ranoranilac. Većina ipak nije i jutra im posebno teško padaju. Da si maksimalno olakšamo ustajanje, skloni smo nekim ovim lošim navikama. Nama se čine dobre, ali si zapravo s njima samo štetimo i činimo si jutro još gorim, a onda smo zbog njih i kasnije u danu još malo umorniji. Koje su to loše navike ujutro koje nas posebno koče? Ovih 6 su najgore i trebamo ih se riješiti što prije.

1.Snoozanje alarma
Ako si ti ona osoba koja 10 puta snooza alarm prije nego što ga stvarno ugasi i ustane, imamo lošu vijesti za tebe, to nije baš dobra i korisna navika. Zbog nje ćeš se kasnije osjećati umornije i ona ti može remetiti miran san tijekom noći. Ako ga baš nekada moraš snoozati, nije strašno, ali ako to radiš svaki dan, razmisli o tome da kreneš malo ranije spavati.

2.Ne nepraviš ujutro okvirni plan za dan
Ne moraš imati točno u minutu napravljen plan, ali nije loša ideja ujutro kada se probudiš, dok jedeš doručak, napraviti okvirni plan za danas. Razmisliti što sve trebaš danas i to negdje zapisati – bilo na mobitel ili na papir. Kada nemaš nikakav plan, šanse su veće da ćeš biti lijena i sve odgađati te ništa ne napraviti. Kreiranje plana daje motivaciju.

Zalazak sunca Male navike zbog kojih ćeš biti uspješnija od drugih: S ovih 15 možeš početi već sada

3.Prva stvar koju ujutro napraviš je skrolanje društvenim mrežama
Jedva si se nekako probudila i onda još provodiš neko vrijeme u krevetu skrolajući po društvenim mrežama. Loša navika! Ovo nije najbolja ideja za tvoje mentalno zdravlje. Stigneš i kasnije vidjeti što se događalo, ništa ne propuštaš, bez brige. Radije prvih 30 minuta iskoristi da složiš krevet, obaviš osnovnu higijenu, pojedeš doručak ili se razgibaš i rastegneš. Bolja je opcija i da si pustiš glazbu!

4.Piješ odmah kavu
Ne preporučuje se da pijemo kavu u prvih pola sata do sat vremena od buđenja. To će poremetiti prirodno buđenje tvog tijela, točnije usporit će proizvodnju kortizola, hormona koji nam između ostalog pomaže i da nam se tijelo razbudi. I zbog toga ćeš tijekom dana biti umornija. Pričekaj barem tih pola sata i onda kreni s kavom.

5.Preskačeš doručak
Bilo da si na dijeti ili u žurbi, nema razloga za preskočiti doručak. On je najbitniji obrok u danu. Daje ti energiju za ostatak dana – i tijekom dana ćeš sagorjeti te kalorije. Doručak je obrok kada bi se stvarno trebala dobro i kvalitetno najesti. Uzmi si vremena za njega. Čak i ako ga ne stigneš pojesti doma jer negdje ideš, spakiraj ga.

6.Stresiranje oko odjeće i odluke što nositi
Nema boljeg načina kako započeti dan nego sa stresiranjem jer ne možeš pronaći što obući. Ovo će te odmah naživcirati i uzeti ti ujutro previše vremena. Najbolje od svega je da taj problem lako možeš riješiti. Samo večer prije smisli što ćeš nositi i pripremi si outfit. Ujutro ćeš to samo trebati staviti na sebe i bit ćeš gotova u par minuta. Koliko jednostavnije!

Drijemanje na satu Kako preživjeti jutarnju nastavu kada ti se oči sklapaju: 5 načina na koje ćeš se razbuditi

jutro buđenje jutarnje navike loše navike ujutro štetne jutarnje navike navike koje trebaš zamijeniti lakše buđenje organiziranije jutro

Još vijesti