Slika nije pronađena

Ako si se uvijek pitala kako onima koji su od ranog jutra uspijeva biti tako produktivnima, ovo su njihove tajne.

Neki su ljudi prirodno jutarnji tipovi i mogu se probuditi već u 7 ujutro i veselo krenuti s danom. Tu je i onaj drugi tip ljudi, u koji većina spada, a to su oni mrzovoljni jutarnji tipovi kojima ujutro treba 'malo' duže da se probude i počnu funkcionirati. Bilo da želiš ujutro biti produktivnija ili ti je jednostavno dosta toga da svaki put kada zazvoni alarm, tebi treba tisuću godina da ustaneš iz kreveta, onda se ne stigneš spremiti u miru za ostatak dana, cijelo vrijeme si u žurbi... ovo su trikovi koji će ti pomoći da postaneš jutarnji tip.

Probudi se svaki dan u isto vrijeme – čak i za vikend

via GIPHY


Ovaj prvi korak k postajanju jutarnje osobe ne zvuči možda baš primamljivo, ali kada se navikneš na buđenje u određeno vrijeme (čak iako je malo prerano za tebe), svako jutro će biti sve lakše i lakše. Spavanje duže subotom i nedjeljom se samo čini kao nešto bez čega ne možeš, ali nakon što te par vikenda probudi alarm u isto vrijeme kao i u radnim danima tjedna, to će ti postati rutina. Tijelo će ti se naučiti na buđenje u toliko sati i jedan si korak bliže postajanju jutarnje osobe. Kao i kod mnogih drugih stvari u životu, i ovdje je dosljednost ključ.

Pusti prirodnu svjetlost u sobu

via GIPHY


Prirodna svjetlost, a pogotovo sunce, pomoći će ti da se ujutro razbudiš. Prva stvar koju trebaš napraviti nakon što ustaneš iz kreveta je podignuti rolete, povući zastore i pustiti svjetlost u sobu. To će ti pomoći u razbuđivanju mozga i lakše ćeš se pokrenuti. Inače, dok je u sobi tamno imat ćeš potrebu vratiti se u krevet.

Daj sama sebi neki super razlog za ustati ujutro

via GIPHY


Bit će ti puno lakše ustati ujutro ako znaš da te taj dan čeka nešto super, ali i ako znaš da u jutarnjoj rutini imaš nešto što te veseli. Bilo da uživaš u ispijanju kave ili čaja, trčanju, malo dužem tuširanju, pravljenju doručka... što god da te veseli, ubaci to u jutarnju rutinu kako bi imala što bolju motivaciju za ustajanje iz toplog kreveta.

Probudi tijelo

via GIPHY


Osim što trebaš razbuditi mozak, ujutro trebaš razbuditi i svoje tijelo. Nabaci brzinsko razgibavanje ili ako imaš ekstra viška vremena otrči krug po kvartu i u tren oka ćeš se osjećati razbuđenije.


Ustajanje iz kreveta je najteži dio buđenja. Ako ti mobitel nije negdje na dohvat ruke to znači da ćeš se actually morati ustati iz kreveta kako bi ga ugasila, jer ako ti je negdje bliže znaš i sama da ćeš samo pružiti ruku i snoozati alarm još nekoliko puta.

Nakon što uključiš alarm, prije spavanja stavi mobitel na drugi kraj sobe

via GIPHY


Uzmi si vremena

via GIPHY


Ovo je bitna stvar na koju ipak mnogi zaboravljaju. Kada stavljaš alarm, pobrini se da te probudi dovoljno rano da stigneš ujutro obaviti sve što trebaš. Jurnjava od ranog jutra nešto je najgore što si možeš napraviti. Odmah ćeš od jutra biti pod stresom, živčana i loše volje jer nisi ništa stigla.

Pusti glazbu

via GIPHY


Da ti jutro i rano buđenje čim lakše padnu, dok se spremaš za dan, pusti si omiljenu glazbu. Bilo da je pustiš na laptopu, ili da staviš slušalice ako ti ostatak ukućana još uvijek spava, slušanje glazbe je motivirajuće i pomoći će ti da ne budeš mrzovoljna iako je još rano i najradije bi bila u krevetu.

Foto: Freepik – yanalya/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

OMG Ujutro uvijek odgađaš alarm? Znanost je otkrila što to govori o tebi
5 stvari koje moraš napraviti kad se probudiš za dobro jutro i dobar dan

Čaroban napitak - ovo bi trebala piti svako jutro ako želiš čist ten, savršenu liniju i jači imunitet


Spavanje buđenje jutro trikovi jutarnji tip

Još vijesti