Zalazak sunca

Uspjeh se može postići na različite načine, to nije samo upisivanje faksa i pronalaženje dobro plaćenog posla. Uspjeh je i imati dobar društveni život, znati provoditi vrijeme sama sa sobom, brinuti za svoje mentalno zdravlje i biti sretna.

Nije uvijek lako ubaciti nove navike u svoj život. Treba neko vrijeme da one postanu dio tvoje svakodnevice i u tom je periodu samo bitno ne odustati. U pravilu, ljudima treba tri tjedna da im neka aktivnost postane navika. Sigurno već sada imaš neke dobre navike koje ti pomažu u životu i od kojih ćeš imati koristi i kasnije, ali dobrih navika nikada dosta! Postoji hrpa sitnica koje možeš početi raditi već sada, a od kojih ćeš kasnije u životu itekako imati koristi, iako se to sada možda tako ne čini. Uspješne ljude oblikuju njihove navike, a ovo su navike koje baš svakome mogu pomoći u životu i s kojima uvijek možeš početi. Nikada nije loš trenutak za ubaciti neku od ovih 15 u svoj život.

1.Sprijatelji se s različitim tipovima ljudi
Nemoj biti zatvorena i limitirana kada je u pitanju upoznavanje novih ljudi. Druženje s različitim tipovima osoba će te naučiti kako biti otvorenija prema drugima i kako prelaziti preko razlika koje imaš s drugima.

2.Čitaj knjige
Od čitanja knjiga možeš imati hrpu koristi, koje sigurno već sve znaš, a i to može biti super način za provoditi vrijeme sama sa sobom.

3.Nauči baratati s novcima
Svi bi najradije pokupovali sve što želimo, ali to nije uvijek moguće. Već se sada počni učiti štedjeti i pametno trošiti novac.

4.Otvori štednju u banci
Neka ti roditelji pomognu i otvore štednju u banci gdje ćeš svako toliko stavljati nešto novaca sa strane.

Studentica Hoćeš li biti uspješna u životu? Hoćeš - ako se pronalaziš u ovih 12 navika i osobina

5.Pronađi hobi
Neku aktivnost koja te veseli i u kojoj si dobra i radi na toj vještini.

6.Budi aktivnija
Fizička aktivnost je itekako bitna. Samo zato što nisi fan vježbanja, sporta ili trčanja, ne znači da se ne bi trebala baviti nikakvom aktivnošću. Pronađi neku koja ti se sviđa. Ples ili šetnja prirodom su također aktivnosti.

7.Nauči priznati da si u krivu
Nitko nije uvijek u pravu, pa tako ni ti. Koliko god da ti je teško, nauči priznati kada si u krivu.

8.Redovito pospremaj svoju sobu
Nauči već sada da svoj prostor možeš i trebaš držati pod kontrolom. Stvori tu naviku da ne dopustiš da ti se soba pretvori u svinjac. Kasnije će ti to pomoći i da svoj stan ili kuću održavaš urednim.

9.Ne kupuj novu odjeću i šminku koju ti prodaju influenceri
Možeš ih pratiti, voljeti, inspirirati se njima, ali nauči ne dozvoliti influencerima da te influencaju i natjeraju da kupuješ sve što pokazuju da imaju i što koriste. Ne treba ti 15 ruževa, 20 parfema ni 100 komada odjeće u ormaru.

10.Planiraj svoje dane
Planiranje je vještina koja ti itekako može pomoći, i sada i kasnije u životu. Počni svaki dan ili svaki tjedan raditi planove za dane koji dolaze. Napravi listu stvari koje moraš obaviti, što kada trebaš učiti…bit ćeš puno učinkovitija na taj način kada sve staviš na papir i počneš križati.

11.Nemoj se dati nagovoriti na stvari koje ne želiš
Nauči reći „NE“. Nije nepristojno niti ružno. Moraš se zauzeti za sebe. Uvijek postoji pristojan način kako odbiti nekoga.

12.Kada nešto obećaš, toga se i drži
Ne obećaj stvari za koje nisi sigurna da ćeš ih moći ispuniti. Kada nekome daš obećanje, neka to bude onda stvarno obećanje, nešto što ćeš i ispuniti. To je jedan od načina kako biti odgovorna.

Studentica Budi blaga prema sebi: 12 stvari zbog kojih si stvaramo prevelik pritisak - a ne bi trebali

13.Imaj uvijek plan B
Nekada će nešto što planiraš uspjeti iz prvog pokušava, a nekada i iz sedmog. Bitno je da ne odustaješ i da naučiš promijeniti plan, a ne odustati od cilja.

14.Pronađi svaki tjedan vrijeme za frendicu i bitne ljude
Nema te količine obaveza koja će te zaustaviti da se svaki tjedan vidiš s osobama koje su ti najbitnije. Sat vremena za kavu ima svatko. Njeguj prijateljstva i odnose koje imaš. Dopisivanje nikada neće moći zamijeniti druženja uživo. Društveni život je itekako bitan i imati bliske ljude kojima 100% vjeruješ je nešto što se gradi godinama.

15.Zauzmi se za sebe
Nitko te neće doći spasiti i zauzimati se za tebe ako ti to sama nećeš raditi. Treba naučiti da ne smiješ dozvoliti drugima da te gaze i iskorištavaju. Jedno je biti dobar, a drugo je biti slijep i raditi od sebe žrtvu. Takvi ljudi nikada neće ostvariti uspjeh.

uspjeh u životu uspješna male navike sitnice svakodnevne navike biti uspješnija nove navike dobre navike

Još vijesti